Hogyan spóroljunk a munkahelyi ebéden?

Nincsen pénze, mégis vagyonokért rendel naponta pizzát, vagy megeszi a menzán a száraz csirkét és a poros krumplipürét drágán az átlagos fiatal dolgozó. Esetleg visz magával főtt virslit, kiugrik a pékségbe egy sajtos papucsért, közben pedig elhízik, vagy beteges, sápadt és vitaminhiányos lesz már ősszel, cserébe még kevesebb a pénze. De mi a megoldás?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 08. szabo.daniel

Nincsen pénze, mégis vagyonokért rendel naponta pizzát, vagy megeszi a menzán a száraz csirkét és a poros krumplipürét drágán az átlagos fiatal dolgozó. Esetleg visz magával főtt virslit, kiugrik a pékségbe egy sajtos papucsért, közben pedig elhízik, vagy beteges, sápadt és vitaminhiányos lesz már ősszel, cserébe még kevesebb a pénze. De mi a megoldás?


Budapesti, dolgozó, jórészt irodai ülőmunkát végző fiatalokat kérdeztünk meg arról, mit esznek napközben, és a válaszok egyetlen kivétellel panaszos hangvételűek voltak. A munkahelyi menzával mindenki elégedetlen – jórészt ehetetlennek nyilvánítják az itt kapható ételt, de mindenképpen nagyon drágának. Menük vannak ugyan mindenütt, igen olcsón (7-800 Ft), ám általában ezek a legsilányabb minőségű vagy legkevésbé tápláló ételekből állnak össze, á la carte pedig akár a kétszeresét (kb. 1500 Ft) is elkérhetik két-három fogásért. A menzákon hátránnyal indul az, aki rosszul időzít, esetleg elnyúló tárgyalása miatt lekési az ebédidőt, olyankor gyakran már csak egy kocka száraz, fagyasztott tex-mex zöldséggel készült ún. mexikói lasagne várja odalenn.