Hogyan tegyünk szert új barátnőkre? – tippek anyukáknak

Kisgyerekes anyuka vagy, de nem ismersz más anyukákat a környéken, akikkel időnként sétálni, beszélgetni lehetne? Adunk néhány tippet!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2013. május 18. Gyarmati Orsolya

Kisgyerekes anyuka vagy, de nem ismersz más anyukákat a környéken, akikkel időnként sétálni, beszélgetni lehetne? Adunk néhány tippet!


“Számtalanszor költöztünk másik városba és minden egyes új lakhelyen kihívást jelentett, hogy más anyukákkal barátságot kössek, bár soha nem adtam fel a próbálkozást”, írja a Babble.com egyik szerzője. “Ennek köszönhetően sok csodálatos emberrel is megismerkedtem az elmúlt kilenc évben, de szeretném veletek megosztani, mi a titka annak, hogy más anyukákkal barátkozzunk.”

1. Ne erőltesd a dolgot!

Elhívtad őt vásárolni, de épp dolga volt? Rácsörögtél, de nem hívott vissza? E-mailen meghívtad egy baráti összejövetelre, de nem válaszolt? Na, ilyenkor kár erőltetni a dolgot! Az ilyen anyuka egyszerűen nem akar barátkozni. Ne vedd fel a dolgot: lépj tovább!

2. Légy elérhető!

Ha mindig otthon ülsz, úgy nehéz lesz barátokra lelni! Csatlakozz az egyik helyi anyacsoporthoz, járj el a könyvtárba, felolvasóestekre, templomba, bármilyen helyi közösségbe, ahol anyukák lehetnek. Nézz körül a közösségi oldalakon, kik laknak a közeledben! A helyi anyukáknak akár online fóruma is lehet, ahol tudsz chatelni velük, mielőtt személyesen találkoznátok.

3. Ne félj kezdeményezni!

Cseréljetek e-mailt, és kezdeményezz egy találkozót a játszótéren, vagy a parkban. Ha a másik anyuka elfogadja, adj neki időt, hogy viszonozza a meghívást. Ha nem teszi, szervezz újabb találkozót. Ha ezt sem viszonozza, akkor két dolgot tehetsz: A) Lehet, hogy az illető anyuka nehezen nyit (szégyellős, visszafogott, stb). Ha ez nem zavar téged, folytasd a barátkozást. B) Ne erőltesd a dolgot.

4. Légy nyitott és ne ítélkezz!

Minden anyuka másképp neveli egy kicsit a gyerekét, és nem feltétlenül kell őket kritizálni, csak azért, mert másként csinálják, mint te. Ha ezt nem tudod tolerálni, nem fog sokáig tartani a barátságotok!

5. Ne várd, hogy mindig a többiek adjanak!

Lehetsz te is kezdeményező, aki megszervez egy-egy kávézást, vagy bármit. Ne mondd le a találkozókat túl sokszor arra hivatkozva, hogy még ki kell teregetned és a terráriumot sem takarítottad ki. Légy nyugodt: ezek a dolgok megvárnak, a barátságok viszont csak akkor élnek, ha ápolják őket!