Hoppá! Petíciót indítottak a társadalomromboló társkeresők miatt

A közelmúltban hazánkban is megjelent az a fajta társkereső modell, amely célja tehetős, exisztenciával rendelkező, idősebb férfiakat (sugardaddy) összehozni exisztenciával nem rendelkező fiatal nőkkel (sugarbaby). A CitizenGo most ezek ellen lépne fel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. szeptember 03. Családháló

Alább közöljük a CitizenGo felhívását és támogatva kezdeményezésüket javasoljuk, hogy aláírásotokkal segítsétek őket:

Néhány hete, a felvételi pontszámok megjelenése után ellepték Budapestet a Puncs oldal plakátjai, amelyek a fiatal lányokat célozzák meg, gazdagsággal és luxussal kecsegtetve őket, amiért társaságukkal és legtöbb esetben a testükkel fizetnek. A plakátokon egy fiatal nő hirdeti: “Én csak menő pasikkal randizok!”, korábban pedig a “Köszönöm Sugar Daddy” felirattal találkozhattunk.

A forgatókönyv a következő: míg a tehetős öregúr (sugardaddy) fizeti a találkozásokat, a luxusutazásokat, vagy a fiatal lány tanulmányait, illetve ajándékokkal halmozza el őt, a sugarbaby cserébe társaságával és jellemzően szex-szel fizet. (Bár az oldalon regisztrálhatnak sugarmommyk és sugarboyok is, jelentős többségben sugarbabyk és sugardaddyk a felhasználóik.)

Mi ez, ha nem a prostitúció egy formája? – merül fel bennünk a kérdés. Akármennyire is próbálják cukros mázba csomagolni, tény, hogy ami itt történik, kísértetiesen hasonlít a luxusprostitúcióhoz.

http://www.citizengo.org/hu/fm/83658-le-fiatalokat-kihasznalo-csaladrombolo-tarskeresokkel

Tiltakozunk a Puncs oldal ellen, mivel véleményünk szerint az oldal:

A prostitúció egy formáját propagálja, rendszeres haszonszerzés (pl. luxusutazás, lakhatás, tanulmányok finanszírozása) céljából történő szexuális cselekmény végzésére buzdít. A Büntetőtörvénykönyv alkalmazásában „a prostitúció a rendszeres haszonszerzés céljából történő szexuális cselekmény végzése.” 459. § (1) 25.)

Kimeríti a kerítés büntetőjogi kategóriáját: „Aki haszonszerzés céljából valakit szexuális cselekmény végzésére másnak megszerez, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.” 
„A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a kerítés üzletszerű.” Btk 200. § (1) (3)

Áruba bocsátja a szexualitást.

Áruba bocsátja és tárgyiasítja a fiatal nőket (férfiakat).

A „sugar párkapcsolatot” csábító, pozitív életstílusként állítja be, ezzel veszélyeztetve a fiatalok jövőjét és boldogulását.

Becsapja a fiatalokat, hamis vágyakkal kecsegtetve őket, míg ez az életforma valójában zsákutcába vezet: “A Puncs .hu kaput nyit arra a világra, amire mindannyian vágyunk.” Forrás: puncs .hu Míg: „Se szerelmet, se sírig tartó hűséget, se házasságot nem várhatunk egy Sugar kapcsolattól.” Forrás: puncs .hu/blog

Hozzájárul a fiatal lányok (fiúk) kihasználásához, függő helyzetbe, illetve egyenlőtlen, haszonszerzésen alapuló kapcsolatokba terelve őket.

Hamis jövőképet és irreális vágyakat ébreszt a fiatalokban.

Károsan hat az emberek önbecsülésére („Én csak menő pasikkal randizok!” – olvastuk a plakátokon. Milyen hatással lehet ez napjaink fiataljainak önértékelésére?).

Családellenes és házasságellenes („Miért lehet jobb egy Sugar kapcsolat, mint egy házasság?” „Se szerelmet, se sírig tartó hűséget, se házasságot nem várhatunk egy Sugar kapcsolattól.” Forrás: puncs. hu/blog)

A fiatalok naivitását és/vagy kedvezőtlen gazdasági helyzetét kihasználva teremt profitot.

Kérjük, csatlakozzon Ön is petíciónkhoz!

A puncs. hu oldalon eddig több mint 100 000 felhasználó regisztrált, ez Magyarország népességének több mint 1%-a. Ne hagyjuk, hogy tovább terjedjen ez a demoralizáló jelenség hazánkban.

Egy kislány sem szeretne nagykorában kitartott, vagy szerető lenni… Lépjünk fel együtt fiataljaink védelmében!


Napvilágot látott a hír, hogy a Puncs oldal elindítói közpénzből is részesültek. Bár a plakátok heteken át kint voltak Budapest utcáin és terein, tudtunkkal nem történtek lépések az állami szféra egy illetékes szervének részéről sem. Meggyőződésünk, hogy az állam feladata állampolgárainak védelme.

Ezért arra kérjük Pintér Sándor belügyminisztert és Székely Lászlót, az Alapvető Jogok Biztosát, hogy vizsgálják felül a Puncs .hu-t, és minden hozzá hasonló társadalomromboló oldalt, és tiltsák meg azok további működését.

Ahogy azt az Index és a Heti Válasz kiderítette, a puncs. hu-t üzemeltető DACE mögött az egyébként állítólag keresztény értékrendet valló Hernádi Zsolt Mol-vezér, és az ellenzéki aktivista, Weiler Péter állnak. A Dating Central Europe Zrt. a puncs. hu oldal mellett többek között a viszony. hu oldal működtetője is. Petíciónkat az ő figyelmükbe is ajánljuk, arra kérve őket, hogy szüntessék meg a puncs. hu és a viszony. hu oldalakat.

Tiltakozunk a viszony. hu oldal ellen, mivel véleményünk szerint az oldal:

Hűtlenségre buzdít, és legitimizálja azt.

Aláássa a házasságokat, azok felbomlását idézve elő.

Szétrombolja a családokat.

Családok, házasságok és kapcsolatok szétrombolása által tesz szert üzleti haszonra.

Kérjük, csatlakozzon Ön is petíciónkhoz!

A viszony. hu oldal családokat, házasságokat és kapcsolatokat rombol szét. Ne hagyjuk, hogy tovább terjedjen ez a demoralizáló jelenség hazánkban.

Egy gyermek sem szeretné, hogy szétessen a családja egy viszony miatt… Lépjünk fel együtt gyermekeink, családjaink védelmében!

http://www.citizengo.org/hu/fm/83658-le-fiatalokat-kihasznalo-csaladrombolo-tarskeresokkel

Pintér Sándor belügyminisztert és Székely Lászlót, az Alapvető Jogok Biztosát ezért arra kérjük, vizsgálják meg a viszony. hu oldal működését a magyar törvények, különösképp az Alaptörvény fényében, és tiltsák meg azok további működését.

Meggyőződésünk, hogy a viszony. hu oldal a puncs. hu oldallal egyetemben aláássa a házasságokat, és hozzájárul a családok széthullásához. Olyan országban szeretnénk élni, ahol a családok, a házasságok és az emberi kapcsolatok szétrombolásából, illetve a fiatalok kihasználásából nem lehet hasznot húzni!

Köszönjük, hogy Ön is csatlakozik petíciónkhoz!