Hová menjünk a hétvégén?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. szeptember 28. szabo.daniel


IFJÚSÁGI NYÍLT NAP A MÁRIA RÁDIÓBAN
Ifjúsági nyílt napot szervez a Mária Rádió középiskolás diákok számára szeptember 29-én.

A nap folyamán az érdeklődők rádiós gyakorlatot szerezhetnek, találkozhatnak szerzetesrendekkel, katolikus  közösségekkel, valamint Kerényi Lajos atya előadását hallhatják társas kapcsolatok és a kommunikáció viszonyáról.

A nyílt nap programja
    9:30 – 10: 00 – érkezés
    10:00 – 10:30 – Köszöntő, előadás a Mária Rádióról (Dr. Szabó Tamás a Mária Rádió elnöke)
    10:45 – 11:45 – Mária Rádió műhelymunka
    11:45 – 12:45 – Közös játék, ismerkedés
    13:00 – 13:30 – ebéd (egyénileg)
    13:45 – 15:15 – Előadás (Kerényi Lajos atya, 45 perc), előzetesen és helyben feltett kérdések megválaszolása (45 perc)
    15:30 – 17:50 – szerzetesrendek, közösségek bemutatkozása (20 perc/csoport, 10-10 perc technikai szünettel);
     18:00 – 19:00 – záró szentmise (Dúl Géza atya, a Mária Rádió műsorigazgatója

Regisztrálni a nyiltnap [at] mariaradio [dot] hu e-mail címen lehet.

Bővebb információ a http://mariaradio.hu/nyiltnap honlapon érhető el.

Kutatók Éjszakája
Országszerte
Szeptember 28. (péntek), egész nap
Albert Einstein egyik híres mondásában úgy fogalmazott magáról: “Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi”. Erre a gondolatra hivatkozik a Kutatók Éjszakája is, amikor újra színes és ingyenes programokkal, érdekes, kipróbálható látnivalókkal és máskor nem látogatható helyszínekkel várja mindazokat, akiket érdekel a tudomány.

Design Hét
Budapest több helyszínén
Szeptember 28. – október 7.
A fesztivál nyitókiállítása idén is friss, számos esetben díjnyertes nemzetközi munkák segítségével mutatja be az aktuális Slow Design törekvéseket. A 12 országból válogatott, több mint 80 alkotás mind egy-egy, individualista felhangoktól sem mentes válasz a legaktuálisabb társadalmi, szociális és ökológiai problémákra.

Puskin kuckó
Budapest, Puskin mozi
2012. december 29-ig
A Puskin mozi több éve dolgozik azon, hogy a gyerekközönség számára színvonalas rendezvényeket kínálhasson minden hétvégén. A vetítések is az ő igényeiknek megfelelően zajlanak: gyermekbarát környezetben. A filmek mellett rendszeresen tartanak bábszínházi előadásokat, koncerteket és egyéb gyermekprogramokat.

VI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó
Pécs, Színház tér és Nemzeti Színház
Szeptember 27-30.
Szeptemberben ismét megrendezik a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót, ahová a balett és a néptánc legjobbjai látogatnak el a Kultúra Városának immár 6. Tánctalálkozójára. A hagyományokat megtartva a táncos műfaj legkülönbözőbb képviselőitől válogattak olyan előadásokat, melyek egyike sem volt még látható Pécsett.

Fenntarthatósági Nap
ingyenes
Budapest, Millenáris Teátrum
Szeptember 29. (szombat), 12:00
A Fenntarthatósági Nap egy rendhagyó szakmai konferencia és kiállítás, aminek fő célcsoportjai a fiatalok. Amiben mindez különbözik más szakmai eseménytől az a lendület, az interaktivitás, a hiperaktivitás és a komplexitás. Gyertek el, nézzétek meg, próbáljátok ki, érveljetek, kérdezzetek, tanuljatok és ötleteljetek!

World Press Photo 2012
Budapest, Néprajzi Múzeum
2012. október 28-ig
A World Press Photo szervezet minden évben megrendezi az elmúlt év eseményeiből készült sajtófotó-versenyét. Ez a legnagyobb és a legtekintélyesebb verseny a fotós újságírók között. A képek a legkülönfélébb kategóriákban mutatják be az elmúlt év legfontosabb és legmeghatározóbb eseményeit.

Jóga Fesztivál
ingyenes
Budapest, Millenáris
szeptember 30. (vasárnap), 09:00
A jóga lehet egészségmegőrzés, mozgásterápia, testedzés. Lehet személyiségfejlesztés, önismeret, világszemlélet. Lehet filozófia, vallás, a végső szabadság. Ahány gyakorló, annyi cél, annyi út, annyi megközelítés. Derítsd ki, hozzád melyik irányzat áll a legközelebb!