Hová menjünk hétvégén? – Piknik az utcán, extrém sport a műjégpályán, könyvek a várban

Könyvünnep, pálinkafeszt, babazene és extrém sportok - ez vár rátok hétvégén. Olvassátok el programajánlónkat!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2012. augusztus 31. Családháló

Könyvünnep, pálinkafeszt, babazene és extrém sportok – ez vár rátok hétvégén. Olvassátok el programajánlónkat!


10. Magyar Nyelv és Magyar Könyv Ünnepe

Immár tizedik alkalommal rendezi meg  a Budai Várban augusztus 31. és szeptember 2. között a Magyar Nyelv és a Magyar Könyv Ünnepét a Szentháromság téren Buda 1686-os visszavívására emlékezve a Budavári Önkormányzat és a Litea Könyvesbolt. Gyerekesek, és gyerek nélküliek egyaránt megtalálják a számukra érdekes és hasznos időtöltést a várban. A programok délelőtt 10-kor kezdődnek és 18 óráig tartanak.

Részletek itt!

Pagony-Noha Gyerekpiknik

Szeptember elsején 10 és 20 óra között megújult formában és tartalommal a Wallenberg utcában rendezik meg a Pagony-Noha Gyerekpikniket.  A Wallenberg utca közösségi találkozóvá és játszóhellyé alakul az újlipótvárosi családok közreműködésével: az úttest helyén kialakított pihenősávban bárki letelepedhet, elfogyaszthatja és megoszthatja otthonról hozott elemózsiáját.

További infóért ide kattintsatok!

Offline Sport Games Budapest

Szeptember 1-jén a Városligeti Műjégpálya ad helyet szeptember 1-jén a nyár lezárásának egyik legnagyobb szabású eseményének, az Offline Sport Games-nek. Aki csak egyszer megfordult az eddigi tizenkét OSG valamelyikén, az tudja, hogy ez Magyarország legnagyobb extrémsport fesztiválja és versenye. Természetesen idén is a jól megszokott BMX, gördeszka, MTB, inline és flatland vesenyek alkotják a program gerincét, azonban a meghívott versenyzők köre most nyíltabbá válik, hiszen a rajtlista idén nemzetközi lesz.

Részletes program itt található! :

Ferencvárosi Őszköszöntő Fesztivál

Még egész hétvégén tart a szerdán kezdődött Bakáts téri a fesztivál. Vasárnap 16.15-kor Rutkai Bori és a Hébe Hóba Banda is ott lesz! Részletekért katt ide!

Babakoncert

Tipegő, totyogó vagy még járni sem tudó apróságoknak rendezik szeptember 3-án, 10.15-kor a Babakoncertet a Művészetek Palotájában.  A hangversenyeken különböző stílusú énekes és hangszeres kamarazene szólal meg rövid tételekben, összesen harminc perc terjedelemben, a Zeneakadémia fiatal művészeinek előadásában.

Itt vannak a további infók!

Ismét Zsindelyes Fesztivál!

Több mint pálinka, komplett népi wirtschaft és családi őrület, sok zenével, színvonalas eszem-iszommal és egy jó adag folklórral nyakon öntve – igen, ez a Zsindelyes Fesztivál, amelyet hatodszor rendeznek meg szeptember elsején Érpatakon. A kicsiket emellett a szelektív hulladékgyűjtés izgalmaiba is bevezetik játékos módon, a sok gyerek nélül unatkozó felnőtt meg közben részt vehet az egész napos pálinkatúrán.

Nézzétek meg a részleteket itt!