Hová menjünk hétvégén?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. december 14. bencze.aron


Immáron hetedik éve rendezik meg Magyarország egyik legnagyobb és legszínvonalasabb Terrarisztika Börzéjét. Az őszi fergetegesen sikerült premier után, december 16-án a SYMA-ban ismét a hüllők, kétéltűek, ízeltlábúak, és a kisemlősök lesznek a főszerepben.
Szeretnénk, ha minél több gyerek és család megismerkedhetne ezekkel a csodálatos állatokkal. A börze látogatása 6 éves kor alatt ingyenes, a nagycsaládosoknak a belépők díjából 50% kedvezményt biztosítanak a szervezők. A gyerekek számára vetélkedővel, készülnek, mellyel játékosan tanulhatnak az egzotikus állatokról és értékes könyv nyereményeket is nyerhetnek. Emellett újra lesz gyereksarok, az Elvesztett állatok alapítvány közreműködésével, ahol a kicsik és a nagyobbak is találhatnak maguknak játékos elfoglaltságot. Újdonságként, fajta tiszta tengeri malacokat is kiállítanak a Magyar Tengerimalac Klub szervezésében, hiszen ezek az állatok is terráriumban laknak, mégis, ritkán láthatóak ezeken a börzéken.

Még több információ:
http://www.terrarisztikabudapest.hu/
http://www.facebook.com/pages/Terrarisztika-Budapest-B%C3%B6rze/209450279066998

Adventi Ünnep a Bazilikánál
(Budapest, Szent István Bazilika – 2012. november 30. – 2013. január 1.)

A Szent István Bazilikánál meghitt hangulatban készülhet fel a család apraja-nagyja az ünnepekre. Karácsonyi vásár, különleges fellépők, látványos fényfestés, a gyerekeknek ingyenes korcsolyapálya és hétvégenként ingyenes korcsolya oktatás gondoskodnak az ünnepi hangulatról. Zenészek és mutatványosok szórakoztató produkciói közben az apróságok illatos kürtőskalácsot és mézeskalácsot is készíthetnek.

Advent a Vajdahunyad Várában
(Budapest, Vajdahunyadvár – 2012. december 1. – 2012. december 23.)

A főváros egyik 120 éves látványossága, a télen jégpályává varázsolt Városligeti tó partján magasodó Vajdahunyad várában felépített karácsonyi álomvilág nem csak a felnőtteket, hanem a gyerekeket is elvarázsolja. A számos kísérő program közül csak néhányat kiemelve: a gyerekek megcsodálhatják az élő betlehemet, megsimogathatják az állatokat, betekinthetnek Tél Király birodalmába, ahol az ügyesek elnyerik jutalmukat, készíthetnek karácsonyi díszeket és mézeskalácsot.

“Adventi Hangok Kertje” – Koncert és családi karácsonyváró délután
(Budapest, Néprajzi Múzeum – 2012. december 15. szombat, 14:00)

Mi jelentett régen és mit jelent ma a Karácsony az életünkben? Miért pont akkor és úgy ünnepelték? Volt-e régen karácsonyfa, mit kaptak a gyerekek ajándékba, egyáltalán kaptak-e ajándékot? Mit őrzünk ma is ezekből a régi szokásokból? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphat választ az, aki szombaton ellátogat a Néprajzi Múzeum szombati rendezvényére, ahol ünnepi tárlatvezetés, a HolddalaNap Zenekar karácsonyi koncertje és karácsonyváró kézműves műhely várja a kikapcsolódni vágyó családokat.

Boszi-nap
(Sopron, Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ – 2012. december 16. vasárnap, 15:00)

A magyar népmesék jó boszorkányai töltik meg december 16-án a soproni Liszt-központot. Az első Boszi-napon megelevenednek a Luca-naphoz kapcsolódó népszokások, de találkozhatnak a gyerekek a Harry Potter regények hőseivel is, és kipróbálhatják, milyen érzés kviddicselni. A legkisebbeket Hempergő, és Bóbita-foglalkozás várja, a nagyobbak pedig különleges varázslatokkal, boszorkányjobbító rigmusokkal ismerkedhetnek és kipróbálhatják a hagymajóslást is!