Hova menjünk szilveszterkor?

Mindjárt itt a szilveszter, a nap, amikor igyekszünk bulizásba csomagolni a szomorú tényt, hogy már megint öregebbek lettünk egy évvel. És hogy hol hejehujázzunk december 31-én? Elmondjuk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. december 30. szabo.daniel

Mindjárt itt a szilveszter, a nap, amikor igyekszünk bulizásba csomagolni a szomorú tényt, hogy már megint öregebbek lettünk egy évvel. És hogy hol hejehujázzunk december 31-én? Elmondjuk.


Partyzóna

Minden műfaj és réteg képviselői ott lüktetnek majd a szilveszteri bulikban, legyen az underqground, rock, metál vagy ki tudja mi: a lényeg a hangerő és a hangulat. A legjobbak egyikének ígérkezik a TILOS a házibuli a Mika Tivadar Mulatóban, Budapesten – itt tucatnyi Tilos-DJ mixel majd hajnalig, és ugyancsak a fővárosban, a Millenárison rendeznek mulatságot olyan fellépőkkel, mint a Quimby, az Intim Torna Illegál és DJ Infra Gandhi.

Ezzel egyidőben Miskolcon is komoly lesz a felhozatal, mert a Hősök terén Anna and the Barbies, Klusters, végül Péterfy Bori & Love Band koncertek lesznek egymás után, hogy aztán újévi utcabálba torkoljon a mulatság.

Hagyományőrzés

Persze nem csak pörgős DJ-szettekkel lehet ünnepelni, a hagyományos vidámkodás barátai is találnak maguknak programot az év utolsó napjára. Ott van például a Hagyományos Folk Szilveszter a Téka Zenekarral című világzenei program, amit a Fonóban rendeznek, ráadásul a CimbaliBand közreműködésével, úgyhogy tényleg kár volna kihagyni.

De a zenén kívül mi lenne hagyományosabb óévbúcsúztató, mint kimenni a lovira (azaz a Kincsem Parkba, Budapesten), és megnézni az Ügetőszilvesztert: galopp és ügetés, látványos díjátadók, forralt bor és hangulat… És ha már a lovak és a
szilveszter egy lapra kerülnek a hagyományokkal, akkor az igazi aduász nem lehet más, mint egy hamisítatlan tanyacsárdai szilveszter Lajosmizsén, ahol pusztaötös-bemutatóval, csikósok ostorpattogtatásával és szamáridomítással várják a vendégeket, hogy aztán cigányzeneszó mellett gazdag tanyasi vacsorával ünnepelhessék az újévet. Éjfél után pedig korhelyleves és zeneszó hajnalig.