Így készül a házi müzliszelet
Egyszerűen vannak olyan pillanatok, amikor nassolni kell. De rendesen, nem olyan elrágcsálok egy sárgarépát két szál zellerrel módra. Amikor támad a vágy, akkor édes kell. Ideális esetben sok étcsoki, lehetőleg belül folyós, kívül megsült szuflé formájában. Vagy legalább egy szelet csoki. Egy xxl-es szelet.
Egyszerűen vannak olyan pillanatok, amikor nassolni kell. De rendesen, nem olyan elrágcsálok egy sárgarépát két szál zellerrel módra. Amikor támad a vágy, akkor édes kell. Ideális esetben sok étcsoki, lehetőleg belül folyós, kívül megsült szuflé formájában. Vagy legalább egy szelet csoki. Egy xxl-es szelet.
Na ilyenkor van az, hogy az egészségtudatos fogyasztó – vagy a gyerekének jót akaró szülő – a lelkiismeretfurdalás elkerülése végett vesz egy műzliszeletet, és máris jobban érzi magát. Nasi is volt, mégsem egészségtelen, szuper.
Csak az a baj, hogy a boltokban kapható műzliszeletek egyáltalán nem olyan jók, mint amilyennek hisszük őket. Egyszer olvassuk az az összetevőket, és máris elmegy a kedvünk az egésztől.
Ami engem illet, én abban hiszek, hogy időnként mindenkinek belefér egy szelet igazán jó süti. Sok étcsokival, vajjal, tojásokkal, cukorral. Cserébe viszont a hétköznapokban nem nasizom, nincs csokika, ropika, kekszecske és cukros üdítőcske.