Családháló

Kezdőoldal Színek Így modellezhető a méh működése szülés közben – VIDEÓ

Így modellezhető a méh működése szülés közben – VIDEÓ

Félre az unalmas szülésfelkészítőkkel! Különös videó, amely egyszerű módszerrel modellezi a méh működését: egy lufi és egy pingponglabda segítségével. Ezt minden kismamának érdemes végignéznie! És ne izguljatok, nem pukkad ki a lufi!

Írta: Czefernek Léna,

Rendkívül szemléletes videó arról, hogyan működik a méh izomzata szülés közben. Az anyai test egy lufival van modellezve, míg a kisbaba egy pingponglabdával.

Az előadó először kitágítja a lufi száját annyira, hogy beleférjen a labda, majd félig felfújja a léggömböt. Ezután függőlegesen tartja a modellt, hogy a labda vákuumot képezve a kijárathoz tapadjon.

Ami ezután következik, már a születés: először a léggömb oldalát nyomkodva mutatja be, milyenek az úgynevezett Braxton-Hicks-féle kontrakciók. Ám az igazi vajúdás csak most jön: a lufi tetejét szorító mozdulatok egyre lejjebb és lejjebb nyomják a labdát a léggömb szájába, s kezd eltűnni a “méhszáj” is. Ami ezután jön, már könnyen kitalálható! És nem kell félni, nem a lufi pukkad ki!

Via

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Rétvári: drasztikusan csökkent a gyermekhalandóság

Töredékére csökkent Magyarországon a gyermekhalandóság az elmúlt évtizedekben, míg 1990-ben ezer élve születésre vetítve 17 eset volt, tavaly ez a...

Close