Így reagált az apuka kislánya hisztirohamára

A fotón három ember áll a középpontban: egy apa, egy nagypapa és egy földön fetrengő kislány. A két férfi nyugodt mosollyal figyeli a gyerek produkcióját. A fénykép alatt pedig zseniális szöveg olvasható az apukától.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. augusztus 15. Családháló

“Az apám mindig hagyta, hogy átadhassam magam az érzéseinek, még akkor is, ha ezt nyilvánosság előtt tettem.

Nem emlékszem, hogy valaha is azt mondta volna: „Szégyent hozol rám!”, vagy „Ne sírj!” Csak nemrég döbbentem rá, milyen fontos volt ez a hozzáállás érzelmi fejlődésemben.

A gyerekeink olyan sok információt fogadnak be és dolgoznak fel, hogy nem tudják kezelni az ezzel párhuzamosan jelentkező érzéseket. Éppen ezért mindig figyelmeztetem magam erre, hogy a lányom tudja: bármit is érez, az teljesen helyénvaló.

Engem nem zavar, ha hisztizik, akkor sem, ha azt éppen egy áruház közepén, vagy egy repülőgépen teszi. Én az ő apukája vagyok, nem a körülöttünk lévőké.

Ne szégyelljük magunkat a gyerekeink miatt. Az, hogy ők hogy viselkednek, nem vet ránk rossz fényt… sőt, talán azt tanítják nekünk, hogy sokkal gyakrabban kellene átadnunk magunkat az érzéseinknek, s akkor talán kevesebb feszültség, és sokkal több öröm és boldogság lenne bennünk – két olyan dolog, ami nagyon is jót tenne a világnak.”

via