Így súrold fehérre

Teljesen mindegy, hogy fürdés után lezuhanyozza-e a kádat, attól az még pár nap alatt szépen bekoszolódik: elég, ha csak olajos fürdőt vesz, leradírozza a bőrét, sarkat reszel vagy hajat mos.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. szeptember 04. szabo.daniel

Teljesen mindegy, hogy fürdés után lezuhanyozza-e a kádat, attól az még pár nap alatt szépen bekoszolódik: elég, ha csak olajos fürdőt vesz, leradírozza a bőrét, sarkat reszel vagy hajat mos. A kád aljára és falára így is, úgy is lerakódnak a szürke foltok, amiket aztán hiába dörzsölget szórakozottan zuhanyozás közben a lábujjaival. Igen, a kádat/zuhanytálcát rendszeresen kell csiszatolni, hogy csillogó fehér maradjon. Sajnos az erre szolgáló vegyszerek se nem olcsók, se nem környezetbarátok, ha viszont előveszi a nagyi házi praktikáit, garantáltan pénztárca- és környezetkímélő lesz a végeredmény.


Szórjon egy nedves mosogatószivacsra mosószódát, és sikálja át vele a kádat. Miután ez megvan, öntsön egy szórófejes palackba húsz százalékos ecetet, és fújja be vele a kádat. Hagyja rajta néhány percig, majd menjen át rajta vizes szivaccsal. Ha szükséges, a végén zuhanyozza le a kádat. A mosószóda rendkívül jó tisztítószer, mert olcsó és egyszerűen megbirkózik mindenféle zsíros folttal, akár szappan az eredete, akár olaj.