Így tanítsd meg cipőt kötni (videóval)

Két dolog egy cipő befűzése és megkötése. Jó technikákat leshetünk el mindkét feladatra. Ha gyerekünk még nem profi, tanítsuk így, akár egy kézzel!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 05. szabo.daniel

Két dolog egy cipő befűzése és megkötése. Jó technikákat leshetünk el mindkét feladatra. Ha gyerekünk még nem profi, tanítsuk így, akár egy kézzel!


Egy cipőt befűzni – ahogyan ezen a remek oldalon is látható – nagyon sokféle képpen lehet.

Az egyszerű megkötésre talán nincs ennyi verzió, mindenesetre az emberi fantázia csaknem végtelen, ami nem jön rosszul, ha épp mesterfogásokra tanítjuk a gyereket.

Kezdésnek nézzünk egy egykezes zsenit:

 

Ha ezt meg lehet csinálni (márpedig láttuk), akkor két kézzel gyerekjáték.

Fontos, hogy a gyereket ne hatféleképpen tanítsuk, beszéljük meg előre, melyik technikára vezetjük rá. Finommotoros képességei körülbelül öt eves korára teszik képessé a műveltre, de vannak, akiknek akár már három esztendősen is sikerülhet.

Lehetőség szerint lassan, és cask lépésenként tanítsuk meg a műveletet, így hamarabb célt érünk. A felnőttek számára természetesnek, egyszerűnek tűnő kötés a kicsiknek legtöbbször óriási kihívás, ezért legyünk türelmesek!

Ezen a felvételen elől- és hátulnézetből, gyorsan és lassítva is elleshetünk egy jó technikát:

 

De, hogyan csinálják ezt a legapróbbak?

Klasszikus:

 

Itt egy kedves kis manó mutatja be:

 

Akinek pedig egyik technika sem nyerte el a tetszését, annak álljon itt egy varázslat. Ha utánozni tudja, kérjük írja meg nekünk is!