Így tárold a húsvétról megmaradt kaját

Elszámoltad magad a húsvéti bevásárláskor? Túl sokat főztél? A megmaradt ételt nem kell kidobnod, tippjeinkkel sokáig tárolhatod.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 10. szabo.daniel

Elszámoltad magad a húsvéti bevásárláskor? Túl sokat főztél? A megmaradt ételt nem kell kidobnod, tippjeinkkel sokáig tárolhatod.


Ha nem fogyott el minden a hétvégén, újrahasznosíthatod a maradék sonkát és főtt tojást. Hidd el, fel sem fog tűnni a trükk!

Húsfélék

A friss húst egy napnál tovább ne tárold a hűtőben! Amit nem használsz fel rögtön, tedd inkább a fagyasztóba. A sült comb vagy csirke fóliával letakarva két-három napig eltartható. A virsli és a sonka műanyag dobozba zárva négy napig friss marad. A szeletelt szalámi vagy a füstölt sonka két hétig is eláll. A megmaradt, de még fogyasztható húst csak akkor fedd le, ha már teljesen kihűlt, különben tárolás közben megsavanyodik.

Konzerv

Mindegy, hogy hal vagy gyümölcs, a maradék konzervet tedd egy tálba, fedd le, és állítsd a hűtőszekrénybe. Így még kb. két napig megőrzi minőségét.

Szószok

A majonézzel készült salátákat két-három napon belül el kell fogyasztani. A készen vásárolt salátaöntet kb. egy hétig marad friss.

Gomba

A nyers gombát ne becsomagolva tedd a hűtőbe! A legjobb papíron szétteregetni, hogy az egyes darabok ne érjenek egymáshoz. Ha lehet, tárold megfőzve, mert nyersen csak rövid ideig őrzi meg az aromáját. Tévhit, hogy a gombás ételek nem tarthatók el: a megfelelően elkészített fogás hűtve egy-két napig eláll.