Igyunk vizet – de milyet?

Úgy vesszük az ásványvizet, mintha nem lenne holnap - pedig víz van a csapban is. Minek van az ásványvíz, miből van, és van-e egyáltalán értelme költeni rá, aztán felcipelni gyalog a negyedikre?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2013. május 11. origo.hu

Úgy vesszük az ásványvizet, mintha nem lenne holnap – pedig víz van a csapban is. Minek van az ásványvíz, miből van, és van-e egyáltalán értelme költeni rá, aztán felcipelni gyalog a negyedikre?


Az is lehet, betétdíj emeli nemsokára duplájára az eldobható palackos italok árát, meg az is, hogy sokára, mi mindenesetre elgondolkodtunk, hogy a viszonylag alacsony ára miatt leginkább érintett ásványvíz fogyasztására vannak-e kézzelfogható érvek, vagy csak bedőltünk a felületes egészségpropagandának?

Mint a gödény

Az ásványvízfogyasztás elképesztő mértékben növekedett hazánkban az elmúlt harminc évben. A nyolcvanas években az egy főre jutó átlag évi 3 liter körül volt, ez 2012-re 116 literre nőtt, majdnem elérve az európai átlagot. Tavaly a palackozottvíz-forgalom 97,5 százalékát a természetes ásványvizek tették ki. Hipermarketes körutunk is ezt igazolta, forrás- vagy gyógyvizet elenyésző mennyiségben kapni, az ásványvízválaszték nagy része pedig hazaiból áll.

A cikk itt olvasható tovább!