Ingyen-mozi, UV-villamos és más jóságok a hétvégére

Természetesen a Gyermeknap alapvetően meghatározza a hosszú hétvégét, de más érdekes programokra is lelhetünk. Nézzük csak!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. május 25. szabo.daniel

Természetesen a Gyermeknap alapvetően meghatározza a hosszú hétvégét, de más érdekes programokra is lelhetünk. Nézzük csak!


Százéves villamosokkal utazhatunk Budapesten a hétvégén. Szombaton a 1074-es pályaszámú, százéves favázas villamos Budafok kocsiszín és Kamaraerdő ifjúsági park között szállítja az utasokat délelőtt 10 órától délután fél ötig. A szerelvények a kocsiszínből minden egész órakor indulnak. Vasárnap, a nemzetközi gyereknapon a BKV egy UV-villamost is forgalomba állít a 61-es vonalán, az utazók a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között vehetik igénybe a régi járműveket, amelyek délelőtt fél 10 és délután fél hat között félóránként közlekednek.
Vasárnap és hétfőn a 2/A és a nagykörúti villamosok vonalán a Széll Kálmán tér és a Boráros tér között is közlekedik egy-egy nosztalgiajárat, az egyik 99, a másik 104 éves. Ezek a járatok mindkét napon délelőtt 10 órától este fél hétig közlekednek háromnegyed órás követési idővel.
A járatok a kalauztól váltott 400 forintos menetjeggyel vehetők igénybe, amely egyszeri utazásra érvényes. Hatéves kor alatt az utazás ingyenes.

III. BALATONI FOLKLÓR NAPOK ÉS PÖRKÖLTFŐZŐ VERSENY RÉVFÜLÖPÖN

Péntek délután 17 órától vasárnapig sok érdekes és értékes Kulturális és Folklór bemutatót, produkciót láthatnak az érdeklődők, valamint megkóstolhatók a különleges és hagyományos íz világgal készült pörköltek : kakashere-, marhalábszár-, vaddisznó-, birka-, nyúl-, csülök-, köröm-, zöldség-, tojás-, vörösboros szarvas pörkölt, stb. A vasárnapi pörköltfőző versenyen hagyományos és különleges alapanyagokból is készülnek majd pörköltek, melyeket meg is lehet kóstolni.

PÜNKÖSDI VIRÁGÜNNEP

Vendégeket vár, virágdíszbe öltözik Pünkösd hétvégéjén a Ráday utca és a Bakáts tér. A Virágünnep napjaiban (2012-05-25 – 2012-05-28) megnyílnak a Ráday utcai házak kapui, vendégeket várnak a társasházak, a plébánia udvara és a templomok, a vendéglők és virágboltok, galériák, könyvesboltok. Egyedülállóan színes program hívja a hazai és külföldi turistákat és persze a ferencvárosiakat is. A Bakáts téren három napos virágpiac nyílik, a Ráday utcában a ferencvárosi művészeti iskolák mutatkoznak be, könyvesek várják a kicsi és nagy olvasókat mesélni, játszani.

MAGYAR KÖNNYŰZENE ÜNNEPE
Akasztói Aréna és Rendezvényközpont, 6221 Akasztó, Vörösmarty u. 18.

Miközben egyre több külföldi sztár ad koncertet Magyarországon, a hazai előadók fellépéseinek sikere azt bizonyítja, hogy a magyar közönségnek nagy igénye van a hazai énekesekre, zenekarokra, és azokra az általuk megismert magyar slágerekre, amelyeket együtt énekelhetnek velük. A fellépők sokszínűsége és eltérő korosztálya azt bizonyítja, hogy a minőségi és értékes zene, és így a magyar könnyűzene is kortalan. A fellépők névsora ezt minden kétséget kizáróan bizonyítja.

VÁROSLIGETI GYEREKNAP

2012-05-26 – 2012-05-27
Városliget, 1146 Budapest, Városliget

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen már 1990 óta évente megrendezi kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét a budapesti Városligetben. A programra idén május 26-27-én kerül sor.
Részletes programok itt.

SZEGEDI HÍDIVÁSÁR

2012-05-26 – 2012-05-27
Szeged különböző helyszínei, 6720 Szeged,

Az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléje, a Szeged Napja körüli események leglátványosabb két napja. Mesés és zenés látványosságok a lezárt Belvárosi híd újszegedi végén.

GYEREKNAP A HORTOBÁGYI NEMZETI PARKBAN

2012-05-28 – 2012-05-29
Hortobágyi Nemzeti Park, 4071 Hortobágy, Hortobágyi Nemzeti Park

Ezen a napon színes programokkal, kibővült kínálattal várjuk a Hortobágyi Nemzeti Parkba érkező családokat! Programok: Kölyökkereső a Hortobágyi Vadasparkban A Vadaspark a Pusztai Állatpark parkolójából a nemzeti park szafarijárművével érhető el. A terület az ember megjelenése előtti korok állatvilágát mutatja be. Szakember vezetésével róka- és vadmacskakölykökkel ismerkedünk és meglessük a nemrég kikelt hattyúfiókákat.

Nyitott Pince Napok
Országszerte
Május 26-28.
A pünkösdi hétvége ismét igazi ünnepnek ígérkezik a borbarátok számára. Aki szereti a jó borokat és szívesen keresi fel barátaival az ország legszebb pincéit, az megtalálja a számítását. Kóstolásra fel az ország több mint száz pincészetének legkiválóbb boraiból féláron vagy ingyenesen.

Gyermeknap a mozikban
ingyenes
Budapest, Corvin és Puskin mozi
Május 26-27.
A Corvin és a Puskin mozikban nem csak május utolsó vasárnapja gyermeknap. Május 26-án és 27-én, szombaton és vasárnap is mindkét mozi ingyenes gyermeknapi programokkal, kiállítással, koncertekkel és filmvetítésekkel várja a gyermekeket és családokat.

Tihanyi Pünkösdi Pálinka
és Hungarikum Fesztivál
Tihany, Visszhang-domb
Május 25-28.
A négy napos programsorozaton nagy nevű pálinkafőzdék települnek ki Tihany legszebb pontján, a Visszhang dombon. A kulturális, szórakoztató és gyerekprogramok mellett kézműves kirakodóvásár, játszóházak és a rendezvény zárónapján szürkemarha-gulyás főző verseny várja az idelátogatókat.