Ingyen parkolhatnak a józsefvárosi szülők az iskoláknál reggel

Ingyenesen parkolhatnak a szülők reggelente a főváros VIII. kerületében az iskolák, óvodák környékén – tájékoztatta a józsefvárosi önkormányzat pénteken az MTI-t.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2012. augusztus 31. MTI

Ingyenesen parkolhatnak a szülők reggelente a főváros VIII. kerületében az iskolák, óvodák környékén – tájékoztatta a józsefvárosi önkormányzat pénteken az MTI-t.


A közlemény szerint hétfőtől nem kell parkolódíjat fizetni reggel 8 és fél 9 között azoknak a szülőknek, akik bölcsődébe, óvodába, iskolába viszik gyermeküket a városrészben. A kedvezmény a fizető övezetben található intézményeknél a teljes utcahosszban, illetve az ezzel párhuzamos utcákban, és az arra merőleges utcákban, vagy az épület előtti téren, és a térrel érintkező utcákban érvényes. Ehhez az érintetteknek az intézmény vezetőjénél fel kell íratniuk rendszámukat, amelyet a közterület-felügyelet regisztrál. A tájékoztatás szerint az önkormányzati döntés nem korlátozza a leadható rendszámok számát, így az sem okoz gondot, ha a szülők felváltva viszik a kicsiket.

A döntést azzal indokolta Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), a VIII. kerület polgármestere, hogy a reggeli rutint szeretnék könnyebbé tenni, hiszen a legtöbb szülő egyszerre viszi gyermekeit az óvodába, iskolába, amit bonyolít, ha fizetőautomatát kell keresgélnie.   Az önkormányzat azt is jelezte, hogy Józsefváros igyekszik minden évben újabb kedvezményekkel segíteni a tanulóit, így például az iskolakezdők jól felszerelt tolltartót kapnak, tavaly pedig számos gyalogátkelőhelyet újítottak meg és ezeknél figyelemfelhívó táblákat helyeztek ki.