Ingyenes Bibliai kalandozás a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark jóvoltából idén is ingyenes szakvezetéseken lehet testközelből megismerkedni a Bibliában szereplő állatokkal, a velük kapcsolatos tudnivalókkal és az őket övező történetekkel. Mindehhez csupán egy előzetes regisztráció szükséges.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2016. december 10. Budakeszi Vadaspark

Fotó: Budakeszi Vadaspark

A vadaspark főbejárata mellett látható Élő Betlehemet a két kelekótya barikával immár két hétvége óta – hétköznapokon pedig állatok nélkül – tekinthetik meg a látogatók, mint a karácsonyi ünnepkör egyik jellegzetes jelenetét.

A Bibliában azonban a két említetten kívül is számos kisebb-nagyobb állat felbukkan, a Szentírás hemzseg az állatok jelenlététől. Nemcsak Noé bárkájának történetében olvashatunk legtöbbjükről, hanem számos emberi tulajdonság szimbólumaként is felbukkannak, és több olyan történet is akad, melyben nemcsak mellékszereplőként, hanem gyakran főszereplőként találkozhatunk velük.

A gyerekek imádják a Vadaspark állatait. Forrás: Budakeszi Vadaspark

A gyerekek imádják a Vadaspark állatait
Forrás: Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark pedig a játszva tanulás égisze alatt a karácsony előtti időszakban be is mutatja ezeket az állatokat.

A bibliai szakvezetés közben a vadasparkban sétálva a résztvevők rengeteg érdekes és meglepő tényt ismerhetnek meg a Szentírásban szereplő állatokról. Zoo-pedagógus kíséretében mindenki megtudhatja, hogy többek között mi volt az első nevén nevezett állat, ami a Bibliában szerepelt, valamint hogy mit jelent a „tiszta” és „tisztátalan” állat kifejezés, és hogy például melyek voltak az áldozati, és melyek az emberi tulajdonságokat szimbolizáló állatok.

Élő Betlehem Budakeszin Forrás: Budakeszi Vadaspark

Élő Betlehem Budakeszin
Forrás: Budakeszi Vadaspark

Az ingyenes bibliai szakvezetések időpontjai

December 12. (hétfő) – 10.00, 10.30

December 13. (kedd) –10.30

December 14. (szerda) –10.30

December 19. (hétfő) –10.00

December 21. (szerda) –10.30

December 22. (csütörtök) –10.30

A szakvezetésekre Mészáros Orsolyánál (meszaros.orsolya@bkvp.hu) lehet jelentkezni, előzetes regisztráció alapján fogadják a max. 25 fős csoportokat. A szakvezetésekre való bejelentkezés a visszaigazoló e-maillel válik véglegessé!