Inkubátorokat adományozott a Katolikus Karitász

Országszerte 14 egyházmegye területén lévő kórház újszülött osztálya kapott hazai inkubátort a Katolikus Karitász és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia támogatásával. Az adomány célja, hogy javítsa a koraszülöttek és egészségi problémával küzdő újszülöttek ellátását.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. december 13. czefernek.lena

Országszerte 14 egyházmegye területén lévő kórház újszülött osztálya kapott hazai inkubátort a Katolikus Karitász és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia támogatásával. Az adomány célja, hogy javítsa a koraszülöttek és egészségi problémával küzdő újszülöttek ellátását.


Annak érdekében, hogy a megszületett gyermekek már az első pillanatokban megkapjanak minden szükséges támogatást ahhoz, hogy önállóan gondolkodó, egészséges emberekké váljanak tovább építve társadalmunkat, a Katolikus Karitász 14 kórház újszülött osztályának adományoz inkubátort, hogy elősegítse a koraszülött, vagy valamilyen egészségi problémával küzdő újszülöttek minél magasabb színvonalú ellátását – áll a szervezet közleményében.

Az adományozott inkubátorok mindegyike hőmérséklet, páratartalom és oxigén szabályozóval van ellátva, valamint olyan funkciókkal, amelyek lehetővé teszik és megkönnyítik a koraszülöttek és újszülöttek helyben történő vizsgálatát mind a csecsemő, mind az orvosok és ápolók számára. A gyermekmentő készülékeket a Karitász megrendelésére a MEDICOR Elektronika Zrt. készítette el.

A Katolikus Karitász kiemelt figyelmet fordít a kisgyermekes családok, az egyedülállók, az idősek és betegek valamint a szociális, egészségügyi vagy egyéb okból hátrányos helyzetben élők megsegítésére. Ebben az évben országszerte több mint 3000 családnak nyújtottak krízis támogatást és minden központuk figyelemmel kíséri a nehéz anyagi körülmények között élő családokat.

A téli hideg napokon országszerte meleg ruhával, étellel, tűzifával és egyéb adományokkal segítik a szükséget szenvedőket, ehhez irodáik folyamatosan várják a nagy hidegben segítséget nyújtó adományokat minden korosztály számára.

AZ ADOMÁNYT BEFOGADÓ KÓRHÁZAK LISTÁJA

Egyházmegyék

Kórház neve

Esztergom-Budapest

Szent János Kórház és Észak -budai Egyesített Kórházak

Debrecen-Nyíregyháza

Felső-Szabolcsi Kórház

Eger

Markhot Ferenc Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft.

Győr

Soproni Erzsébet Oktató Kórház

Hajdúdorog

Jósa András Oktatókórház Egészségügyi Szolg.Nonprofit Kft.

Kalocsa -Kecskemét

Szent Kereszt Kórház Kalocsa

Kaposvár

Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház

Miskolci Apostoli Exarchátus

Borsod-A-Z Megyei Kórház

Pécs

Pécsi Tudományegyetem

Szeged-Csanád

Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház

Székesfehérvár

Fejér Megyei Szent György Kórház

Szombathely

Vas Megyei Markusovszky Kórház Nonprofit Zrt

Vác

Jávorszky Ödön Kórház

Veszprém

Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt.