Iskolai színjátékban szerepel az Oscar-díjas színésznő

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 27. czefernek.lena

Egy észak-yorkshire-i bentlakásos iskola színházi előadásában vállalt szerepet Judi Dench.


Az Oscar-díjas brit színésznő az óriásnak kölcsönzi a hangját a Giggleswick iskola Into the Woods című előadásában – értesült a BBC online hírszolgálat. Az iskola diákjai kérték fel, hogy vállalja el a szerepet a darabban, amelyet kilencven gyerek közreműködésével visznek színre.

Dench lett a patrónusa annak a másfél évvel ezelőtt létrehozott színházi alapítványnak, amely a néhai Richard Whiteley által az iskolára hagyott összeget kezeli. A 2005-ben elhunyt Whiteley egykor maga is az iskola tanulója volt, és a Channel 4 tévécsatorna egy játékának műsorvezetőjeként vált közismertté.

A diákok azért választották Denchet, mert a színésznő egy tavalyi nagy sikerű londoni szabadtéri előadásban már játszotta ezt a szerepet Stephen Sondheim Tony-díjas musicaljében. Az óriás egyébként nem jelenik meg a nyílt színen, csupán a hangját hallani.

Az iskola szerint Dench először bocsátja egy előadás rendelkezésre a felvett hanganyagot. Andrew Beales, az iskola alapítványi igazgatója elmondta, hogy a gyerekek nagyon izgatottak, nem nagyon hittek benne, hogy a színésznő kötélnek áll.

A Grimm-mesék alapján született Into the Woods című musicalt december 1. és 3. között játsszák a Giggleswickben.