Istenkeresés szoptatósan?

Vasárnap sokáig alvó apukák, hangoskodó gyerekek, szoptató kismamák miatt indítottak játszótéri anyukák ovismisét Budapesten.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2013. május 13. szabo.daniel

Vasárnap sokáig alvó apukák, hangoskodó gyerekek, szoptató kismamák miatt indítottak játszótéri anyukák ovismisét Budapesten.


Lehet kérdezni, énekelni, szaladgálni, ugrálni, etetni, szoptatni, pelenkázni, és minden, a gyerekek életkori adottságainak megfelelő hangos és vidám dolgot. Így hirdeti magát az a teljesen önszerveződő csoport, mely Pesten, a Horánszky utcában ovismiséket tart.

Az egyik szervezőtől megtudtuk, az alkalmak egyelőre kísérleti jelleggel futnak, komolyabban szeptembertől szeretnék beindítani, az mindenesetre már néhány mise után kiderült, van, lesz igény az alternatív miserendre.

Merthogy – meséli Moldován Szilvia – a körülbelül tíz családból álló ismeretségi körükben így vagy úgy, de felmerült problémaként, hogy kisiskolás korúnál kisebb (0-7 éves) gyerekekkel elmaradoztak a vasárnapi miséről.

Általános tapasztalat, hogy az egyébként jól működő gyerekmiséken a legkisebbek nem tudnak megfelelően kibontakozni. Túl korai az időpont, éppen beleesik az etetés-időbe, de mindenek előtt úgy érezték túl kicsik még a kötöttségekhez.

Ráadásul – tette hozzá – ugyancsak kollektív tapasztalat, hogy az édesapák vasárnaponta szívesen alszanak tovább, egy reggel kilences misére így szinte kizárt együtt odaérni.

A Horánszky utcában található Párbeszéd Házban vasárnap 16.30- kor kezdődnek az alkalmak, és a P. Hofher József SJ atya vezetésével összejövő csapat mindent megtesz azért, hogy valóban akár a legkisebbeket is be lehessen kapcsolni az összejövetelbe.

Kérdésünkre Moldován Szilvia azt is elmondta, a közösség teljesen nyitott, más keresztény felekezetekből is van lehetőség bekapcsolódni, és természetesen várják szeretettel a nagyszülőket, az egyedülálló szülőket is.

Az Ovismise Facebook oldalát itt találjátok.