Családháló

Kezdőoldal Színek Itt az összes divatszabály, amit a királyi családnak be kell tartania

Itt az összes divatszabály, amit a királyi családnak be kell tartania

Összeszedtük, milyen öltözködési szabályokat kell betartania a királyi család tagjainak.

FemCafé,

#1 A kötelező fekete szerelés

A királyi család elég szigorú szabályok szerint él, ami valljuk be, érthető, de ez az egy azért elég morbid. A família tagjai ugyanis mindig kötelesek fekete ruhát magukkal vinni, bárhová utaznak, arra az esetre, ha valaki váratlanul “eltávozna”. Így biztosítják, hogy amikor visszaérnek Angliába, akkor a hangulatnak megfelelő öltözéket viselik. 1952-ben például Erzsébet királynő épp Kenyában tartózkodott, amikor közölték, hogy édesapja elhunyt.

#2 A szivárvány színei

Aki figyelmesen követi a királyi család mindennapjait pontosan tudja, hogy Erzsébet királynő gardróbjában a szivárvány összes színe megtalálható. Ez sem véletlen, mert bár alapvetően az előkelő família öltözködésére a visszafogott elegancia jellemző, korábban maga őfelsége nyilatkozta, hogy az élénk árnyalatok is hozzájárulnak ahhoz, hogy kiemeljék őt a tömegből. “Ha bézst viselnék, senki nem tudná, ki vagyok” – mondta.

#3 György herceg és a rövidnadrág

Múltkor már szót ejtettünk arról, hogy mindegy, hogy nyár van vagy tél, György herceg mindig sortban szaladgál. A ruhadarab állandó viselésének pedig különleges oka van: régi hagyomány a királyi családban, hogy a kisfiúkat rövidnadrágba öltöztetik. Ez az arisztokrácia jelképe, a tradícióhoz pedig még a modern felfogású Katalin hercegné és Vilmos herceg is ragaszkodik.

A cikk itt folytatódik!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Állatkertek Éjszakája 2017. augusztus 25-én

Hatodik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, amelyhez ebben az évben országszerte 12 állatkert csatlakozott. A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal,...

Close