Itt vásárolhatsz csomagolásmentesen

A nejlonzacskók ideje lejárt, egyre több helyen lehet saját csomagolásba kérni akár a tejfölt is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség
2017. május 12. divany.hu

Egyelőre a piacok vezetik azoknak a helyek a listáját, ahol csomagolásmentesen tudsz vásárolni, vagyis a saját kis edényedbe kérheted mondjuk a tejfölt, vagy éppen a kakaóport.

Az, hogy az emberiség túl sok szemetet termel, az nem újdonság. A szelektív hulladékgyűjtés szerencsére egyre elterjedtebb, de más lehetőség is van arra, hogy a csomagolóanyagok miatt keletkező hulladékot is csökkenteni lehessen.  Addig sokan eljutnak, hogy megpróbálják felhalmozni a szatyrokat és a zacskókat, majd mikor vásárolni mennek, akkor magukkal visznek néhányat, ami vagy elég, vagy nem, az viszont biztos, hogy az üres szatyor tartó szatyor (vagy más alkalmatosság) a legtöbb esetben az idő múlásával egyre kezelhetetlenebbé válik a konyhában. És akkor még a “valamire még csak jó lesz” tejfölös dobozokról vagy befőttesüvegekről nem is beszéltünk.

 

De mennyivel egyszerűbb lenne minden, ha a tejföl vagy vaj vásárlásakor nem kerülne a körforgásba újabb csomagolóanyag, hanem vihetnénk az előzőt, ahogyan azt a tojástartókkal is jól megszoktuk. Szerencsére már egyre több olyan hely van itthon is, ahol örömmel fogadják azokat is, akik a saját csomagolásukat viszik és abba kérik az árut. Ezeket a helyeket gyűjtötte össze a Hulladékmentes weboldal. Ráadásul a helyek listája folyamatosan bővül, főleg ha minél többen küldik be kedvenc csomagolásmentes helyeiket.  A listát eddig a piacok vezetik, mutatjuk is, hogy az oldal szerint miket hol lehet venni, a feladat pedig az, hogy ez a lista bővüljön azokkal a helyekkel, amiket ismertek és tudjátok, hogy saját csomagolást is lehet vinni, hogy elhozd a megvásárolni szánt terméket.

 

A cikket ide kattintva tudod továbbolvasni.