Jégre mindenki! – programajánló hétvégére

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. február 08. bencze.aron

 


Jégre mindenki!
(Budapest, Városligeti Műjégpálya – február 7-10.)

Négy napig tartó, jeges kikapcsolódás várja a téli sportokat szerető családokat a Városligeti Műjégpályán. A legfiatalabb korosztálytól a nosztalgiára vágyó idősebbekig, mindenki találhat magának kedvére valót: híres sportolók szórakoztatják majd a közönséget, és a Kockás túrórudi csapata felszeleteli a világ legnagyobb túrórudiját is! Ezen kívül egymást érik majd a különböző vidám, jeges ügyességi vetélkedők a közönség számára, több száz értékes ajándékért.

Mohácsi Busójárás
(Mohács – február 7-12.)

Kisfarsangtól Húshagyókeddig közel 80 program várja az érdeklődőket Mohácson: kiállítások, táncházak, néptáncbemutatók hazai és külföldi együttesekkel, kézműves játszóházak, népművészeti vásár és sok remek koncert egyaránt lehetőséget teremt arra, hogy ízelítőt kapjunk a hamisítatlan farsangi hangulatból. A fő attrakciót a farsangvasárnap jelenti: közel 1000 birkabundás, bocskoros, álarcos busó vonul végig szekereken, kocsikon és gyalog a városon, hogy aztán a főtérre érve szabad farsangolásba kezdjen, táncolva, bolondozva a népünnepély közönségével.

Farsangi bábelőadás és kézműveskedés
(Budapest, Szülők Háza Játszóház – február 8. péntek, 17:30)

Volt egyszer egy királyfi, aki egy igazi hercegkisasszonyt akart feleségül venni. Hiába járta be az egész országot, nem találta meg a tökéletes párját, mígnem egy éjszaka kopogtattak a vár kapuján… Ha kíváncsi vagy, hogy ki lett a királyfi felesége, gyere el Te is a Szülők Háza Játszóház bábelőadására, ahol kézműves foglalkozás és egy nagy pohár, finom szörp vár minden érdeklődő kisgyerekre!

11. Csabai Farsang
(Békéscsaba, Andrássy Úti Társaskör, Békési Úti Közösségi Házak – február 8-13.)

A régi jó csabai ízek és hagyományok nyomába eredve farsangi vendégségbe hívnak kicsiket és nagyokat Békéscsabára, városhatáron innen és túlról. A programokba belekóstolva sok-sok télbúcsúztató “finomság” vár minden korosztályt az óvodás gyermekektől a nyugdíjas korúakig. A Csabai Farsang gerincét alkotó programelemek – asszonyfarsang, ovis farsang, zenészfal(s)hang, “állatok farsangja”…- ebben az évben is jelen lesznek, továbbá mindenki “belekóstolhat” a vidéki disznóvágás adta élményekbe is!

Jancsi és Juliska
(Budapest, Figurina Animációs Kisszínpad – február 9. szombat, 11:00, 17:00)

Ugyan ki ne ismerné Jancsi és Juliska, a gyámoltalan testvérkék történetét, akik az erdőben kóborolva rátalálnak egy varázslatos házikóra, mely csupa-csupa édességből van… A Figurina Animációs Kisszínpad előadásában még a szereplők is mézeskalácsból vannak, maga a boszorkány pedig a nézők szeme előtt születik. Hogy miként lesz a sületlen masszából vén banya, az kiderül szombaton az előadáson, melyet 3 éves kortól ajánlunk!  

Tanai-Toguro Gyula: Maczkó Úr kalandjai, avagy derMedve
(Budapest, Castro Bistro – február 11. – március 10.)

“Ezen a helyen itt vala az nemes és magasztos Maczkó Úr fantasztikus kalandja lésznek elmesélve a falakon 16 kép képességeivel. Lőn majd nagy álmélkodás a népek ajkairól, ha ezt a kalandokat szemük lássa, és eszük megérti. Mert az emberi maczkóság mélyen lakozik és vizuális katalizátoros ébresztgetés által ébred, mint ösztön tavasszal az valódi medvékben künt a vadon mélyén, ahol leledzenek, egész télen aludva az virágos kikeletig. Szó mint száz lássák a kalandokat szemükkel és elméjük legyen derMedve.”