Jöhet a 3+3+3=9 éves általános iskola?

A emberi erőforrások minisztere beszélt erről. Állítólag a kor­mány­ülé­sen dön­töt­tek arról, hogy jön a 9 osz­tá­lyos ál­ta­lá­nos, ám a be­ve­ze­tése előtt tár­sa­dalmi vitát is sze­ret­né­nek róla rendezni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. március 04. MTI nyomán

A szakminiszter Balog Zoltán egy szakmai rendezvényen Székesfehérváron jelentette be: a legutóbbi kormányülésen megállapodtak abban, hogy átgondolják az általános iskola kilencosztályosra bővítését.

Az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta, hogy az új rendszer  bevezetését komoly társadalmi vita fogja megelőzni, miközben a szükségességéről egyre nagyobb szakmai konszenzus van.

A tervek között speciális tanulmányi program szerepel, de arról még viták zajlanak, hogy négyéves óvoda, ötéves alsó tagozat vagy 3+3+3 éves általános iskola lenne-e a jó megoldás – tette hozzá.

A miniszter elmondta, az új Nemzeti alaptanterv kialakítása idején  különösen figyelni fognak arra, hogy a köznevelés egésze ne a “mennyi”, hanem a “mit, hogyan és kinek tanítsunk” kérdésére adjon válaszokat. Bejelentette, hogy a következő napokban a NAT új szemléletének megvalósítására miniszteri biztosnak fogja felkérni Csépe Valéria akadémikust.

(Fotó: Flickr/Elizabeth Albert)