Június végéig lehet jelölést leadni Kopp-Skrabski-díjra

Az idén tíz éves Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány egy, a céljaival szorosan összefüggő témában idén is pályázatot hirdet a Kopp-Skrabski-díj elnyerésére.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
Három Királyfi Három Királylány Mozgalom
2019. május 31. Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány ezzel az elismeréssel hívja fel a figyelmet azokra a személyekre, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a társadalom lelki egészségének megőrzéséért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért, a kívánt gyermekek megszületéséért. Évente egy személy részesül e kivételes elismerésben, de az alapítvány rajta kívül különdíjjal jutalmaz egy – bármilyen pályán – közösen alkotó, együtt dolgozó házaspárt is.

Személyekre bárki javaslatot tehet. A Kopp-Skrabski-díj kuratóriuma június 30-ig várja a jelöléseket. A díj mindkét esetben 500.000 forint. Ezen kívül egy személy és egy házaspár közönségdíjban is részesül, melynek díja 300.000 forint. A közönségszavazás augusztus 1. és szeptember 15. között zajlik majd, a díjak átadására pedig 2019 októberében kerül sor.

A jelölésről az alábbi linken lehet tájékozódni, és arra javaslatot tenni.

2018-ban Mihalec Gábor párterapeuta, valamint Czeglédi Budai Katalin és Czeglédi Tibor bútorkészítő iparművészek kapták a Kopp-Skrabski-díjat. A közönségdíjat Sződy Judit négygyermekes szoptatási tanácsadó, a házaspároknak adható közönségdíjat pedig Nagy Péter egyházmegyei közoktatási munkatárs és Nagy Judit kardiológiai asszisztens vehette át.

A zsűritagok:

  • Engler Ágnes, a Debreceni Egyetem Neveléstudományi Tanszékének vezetője, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alelnöke, kuratóriumi tagja
  • Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének klinikai igazgatóhelyettese
  • Réthelyi János, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának igazgatója
  • Skrabski Fruzsina, Kopp Mária és Skrabski Árpád lánya, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke
  • Skrabski Luca, Kopp Mária és Skrabski Árpád lánya, bíró
  • Vigh József, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány ügyvezető igazgatója lesznek.

A tavalyi díjról és a jelöltekről bővebben itt olvashatunk.