Katolikus, anonim, megbízható, profi – hamarosan indul a párKatt.hu társkereső

A párKatt.hu az osztrák/német kathTreff.org magyar testvérlapja lesz. Ez utóbbi egy hat éve működő, katolikus párkereső honlap, amely az Osztrák Katolikus Egyház támogatását élvezi. Az elindítója dr. Gudrun Kugler jogász/teológus. A honlap rendkívül népszerű Ausztriában és Németországban, és sikeressége (15 százalék) - ami esetükben megkötött egyházi házasságokat jelent - messze meghaladja más társkereső honlapokét (2-3 százalék).

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. február 08. Paulik András

A párKatt.hu az osztrák/német kathTreff.org magyar testvérlapja lesz. Ez utóbbi egy hat éve működő, katolikus párkereső honlap, amely az Osztrák Katolikus Egyház támogatását élvezi. Az elindítója dr. Gudrun Kugler jogász/teológus. A honlap rendkívül népszerű Ausztriában és Németországban, és sikeressége (15 százalék%) – ami esetükben megkötött egyházi házasságokat jelent – messze meghaladja más társkereső honlapokét (2-3 százalék).


Ez a hatékonyság és a mutatkozó rendkívül nagy igény, hogy a hasonló értékrendet valló emberek megtalálhassák egymást, indította a honlap osztrák kitalálóit arra, hogy más országokban is bevezessék a szolgáltatást, így velünk egyszerre kezdi meg a működését Oroszországban és Észak-Afrikában is egy-egy testvér-weboldal. A magyar felhasználók számára nemcsak a hazai, hanem az osztrák/német adatbázis is elérhető lesz. (Később, ha igény mutatkozik rá, a többi testvér-honlapunkat is bevonhatják. – tudatták a szervezők)

Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke teljes támogatásáról biztosított minket, ami fontos megerősítés számunkra – tették hozzá a magyar verzió elindítói.

A párKatt.hu-val kapcsolatban a Püspök atya a következőket mondta: „Olyan világban élünk, amely látszólag nagyon sok lehetőséget kínál a találkozásra, valójában azonban nagyon keveset. Nem is olyan régen még társadalmi és egyházi ünnepek és intézmények egész sora teremtett lehetőséget arra, hogy a házasságra, családra vágyók egymásra találhassanak. Mára ezek a lehetőségek szinte teljesen eltűntek. Szomorúan tapasztalom, hogy mi, felnőtt keresztények magukra hagytuk fiataljainkat a párválasztás, családalapítás minden nehézségével.
Hiszem, hogy egyházunknak, egyházi intézményeinknek és szervezeteinknek szintén egyik legfontosabb feladata, hogy segítsen azoknak, akik jó szándékkal családalapításra gondolnak. Az egyház örül minden olyan találkozásnak, ami a jövőt hordozza és a legszebb ilyen egymásra találás az, amikor a családalapítás vágyával jön össze két ember. Ez a honlap, a párKatt.hu az ilyen találkozások fóruma. Sok ismerkedési lehetőség elveszett, és ha adódik helyettük más, azt érdemes kihasználni. Számos jó házassághoz asszisztáltam, ami úgy jött létre, hogy az interneten talált egymásra a jövendőbeli férj és feleség. Biztatom a fiatalokat, hogy merjenek álmodni. Álmodni nem ugyanazt jelenti, mint céltalanul álmodozni. Álmodni azt jelenti, hogy valaki hisz a saját jövőjében. Erre hívom a családra vágyókat, hogy bízzanak a jövőjükben, higgyék el, hogy szeretetre méltóak, és akkor lesz is erejük megvalósítani mindazt, amiben hisznek. Szeretettel ajánlom a párKatt.hu honlapot minden családra vágyó figyelmébe.”

Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Kar családreferens püspöke

A parKatt.hu honlap 2013. február hónap második hetében válik láthatóvá, a leendő tagoknak a regisztráció pedig február 14-én, Valentin napon kezdődik.

Az első 300 jelentkezőnek a regisztráció ingyenes!