Kellemetlen korai szülés: a vonaton jött világra a baba!

Egy hét lett volna még hátra a szülésig, és semmi nem utalt arra, hogy idő előtt érkezik a baba, ezért a 9. hónapban lévő kismama az élettársával és annak anyjával gyanútlanul szállt fel a vonatra, hogy hazatérjen az otthonába.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 09. bencze.aron

Egy hét lett volna még hátra a szülésig, és semmi nem utalt arra, hogy idő előtt érkezik a baba, ezért a 9. hónapban lévő kismama az élettársával és annak anyjával gyanútlanul szállt fel a vonatra, hogy hazatérjen az otthonába.


37 perces késést szedett össze csütörtök este egy Londonból induló ingázó vonat, ám az utasok nem méltatlankodtak a vasút irányítói ellen, sőt, a szokatlanul hosszúnak számító késés ellenére is óriási tapsviharban törtek ki a West Malling állomáson, amikor bejelentették, hogy a vonaton utazó 22 éves kismama egészséges kislánynak adott életet.

Sonia Banks a második gyermekét várta, és bár már csak egy hét volt hátra a szülésig, semmi nem utalt arra, hogy valami gond adódhatna, miközben élettársával és annak anyjával elindultak a brit fővárosból a nő otthona felé. Ám mint derült égből a villámcsapás, a kismamánál alig öt perccel a vonat indulása után megindultak a szülési fájdalmak, és elképesztő gyorsasággal követte az egyik összehúzódás a másikat. Mire a szerelvény a West Malling megállóba ért, nem volt kérdéses, hogy perceken belül a baba is kibújik.

Így hát az utasokat azonnal leparancsolták a szerelvényről, mindössze egy szolgálaton kívüli bába, egy nővér és egy rendőr maradt fenn a vajúdó nő két hozzátartozóján kívül, szerencsés véletlen volt, hogy ők is épp azon a járaton utaztak. “A vonat megállt West Mallingben, hogy az utasok le- és felszálljanak, én meg csak rohantam előre a vezetőhöz, hogy ne induljon tovább, inkább hívja a mentőket, mert szülés folyik” – mesélte az immár kétszeres nagymama a Daily Telegraph című brit lapnak.

De a baba, akit szülei Phoebe-nek kereszteltek, nagyon türelmetlen volt: a mentőket már anyja pocakján kívül várta meg, most mindketten a kórházban vannak, de csak azért, hogy ellenőrizzék, valóban jól vannak-e. “Szeretnénk bocsánatot kérni az összes utastól, akik miattunk elkéstek valahonnan, de olyanok voltak a körülmények, hogy nem lehetett tovább menni” – szabadkozott a boldog nagyi, hozzátéve, hogy elmondhatatlan érzés volt, ahogyan a peronon állók nagy üdvrivalgásban törtek ki a kislány érkezésének hírére.

Maga a szülés egyébként mindössze 15 perc alatt lezajlott, és a vonat személyzete is meghatódva idézte fel a különleges esetet. “41 éve dolgozom a vasútnál, de még sosem éltem át ehhez hasonlót. Csodálatos volt!” – lelkendezett az egyébként négy gyermekes apuka, Colin Brooker, a vonat vezetője. A társaság egy virágcsokor kíséretében küldte jókívánságait a kórházban pihenő anyukának és lányának.