KÉPEK: Házaspárok 50-60 éve boldogságban

Mint az 50 éves jubileumok közül még az aranymise, úgy a házastársak 50 éves együttélésének öröm és hálaünnepe esküvőjük 50. évfordulóján, szintén a ritkasága és becses voltával valamennyinél kiválóbb fémnek, az aranynak nevét viseli jelzőül. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. április 20. bencze.aron

Mint az 50 éves jubileumok közül még az aranymise, úgy a házastársak 50 éves együttélésének öröm és hálaünnepe esküvőjük 50. évfordulóján, szintén a ritkasága és becses voltával valamennyinél kiválóbb fémnek, az aranynak nevét viseli jelzőül. Válogatásunkban olyan párokat mutatunk be, akik minimum ötven éve élnek egymás mellett.


Egy kapcsolat első legnagyobb próbatétele a hetedik esztendőben tapasztalható. Sokaknak nem sikerül ezt a problémát jól kezelnie, ám ezúttal olyan fotókat láthatunk, amelyeken a szeretet és a boldogság több évtizeden keresztül fennmaradhatott. Olyanokat, ahol a feleség valóban a másik felét tette ki a férjnek. A legifjabbak ötvben évet töltöttek együtt, ám az utolsó fotón szereplő pár 70 éve kötött házasságot! A buzzfeed.com válogatása alapján.

Egy könyv szerint az alábbiak szerint nevezik az évfordulókat:

 

50. év Aranylakodalom
60. év Gyémántlakodalom
65. év Vaslakodalom
70. év Kegyelmi lakodalom
75. év Koronaékszer lakodalom