Ki legyen a Jószolgálat-díj idei önkéntese és civil közössége?

Január 31-ig lehet szavazni a Jószolgálat-díj önkéntes kategóriáinak jelöltjeire, hogy ki legyen az év önkéntese és melyik civil közösség kapja meg az elismerést. A díjjal félmillió forint pénzjutalom jár az egyéni díjazottnak, az önkéntes közösség jutalma egymillió forint. Ismerje meg a jelölteket és segítsen eldönteni azt, kik legyenek a Jószolgálat-díj idei közönségdíjasai!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
Jószolgálat-díj
2019. január 28. Közlemény

Magyarország mellett a szomszédos országokból is érkeztek jelölések a Twickel György által 2016-ban alapított Jószolgálat-díjra. Az elismerés célja, hogy a figyelem középpontjába helyezze a szociális életpályán dolgozó hivatásos egyének, szervezetek, valamint a mindennapi önkéntes jótevők és civil közösségek áldozatos munkáját. A jelölteket öt kategóriában díjazzák majd, az önkéntes kategóriákról közönségszavazás indult január 21-én. A Jószolgálat-díj szakmai zsűrije, akik a magyarországi 7 nagy segélyszervezet képviselőiből állnak, két segítő önkéntest és két civil közösségi kezdeményezést választott ki, akik közül online szavazással dől el, hogy ki kapja a 2019-es közönségdíjat.

Szavazni a két egyéni jelöltről és a két közösségről külön-külön lehet. Mindkét önkéntes egyéni jelölt saját kistelepülésén dolgozik évek óta, hogy segítse az ott élőket. Az önkéntesen végzett szociális munka egyéni jelöltjei: Butor Józsefné, a darányi Nyugdíjas Egyesület vezetője. A másik jelölt ebben a kategóriában Elekné Román Katalin, a Kerecsendi Római Katolikus Egyházközség világi elnöke, akinek a neve valóságos fogalom a faluban.

A szavazásra felterjesztett közösségek közül az egyik súlyos és halmozottan sérült gyerekeknek hozta létre a Völgyzugolyház Alapítványt, a másik jelölt az UCCU Alapítvány, akik olyan programokat valósítanak meg, amely segítik a roma és nem roma fiatalok közötti párbeszéd megteremtését, csökkentve a cigánysággal kapcsolatos előítéleteket és tévhiteket.

A Jószolgálat-díj idei önkénteseinek bemutatását elolvashatja és szavazatát leadhatja január 31. éjfélig itt.

Az év önkéntesének járó elismerésről február 1-jén hirdetnek eredményt a díj Facebook oldalán.