Kiadták mára a figyelmeztetést – itt lehet felhőszakadás

A zivatarokat az ország déli és nyugati felében néhol felhőszakadás, jégeső és viharos szél kísérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között valószínű.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. július 24. bencze.aron

A zivatarokat az ország déli és nyugati felében néhol felhőszakadás, jégeső és viharos szél kísérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között valószínű.


Citromsárga figyelmeztetés van érvényben az ország nagy részén a met.hu tájékoztatása szerint. Kedden a kora délutáni óráktól dél, délkelet felől egyre többfelé várható zivatar kialakulása, az északkeleti országrészben napközben kisebb valószínűséggel.

A zivatarokat az ország déli és nyugati felében néhol felhőszakadás (30-50 mm), jégeső (1-2 cm körüli átmérővel) és viharos szél (60-75 km/h) kísérheti. A déli, délnyugati országrészben kedd délután, este egy-egy heves zivatar sem zárható ki, 2 cm-et meghaladó jégátmérő kíséretében.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 27 és 33 fok között valószínű, a nyugati határnál lesz a hűvösebb.

Orvosmeteorológia

Fronthatással ugyan nem kell számolni, de a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Az időszak első felében nagyrészt erősen felhős idő lesz, és ismétlődő zápor, zivatar várható. Később egyre több napsütésre számíthatunk. Jelentős mennyiségű csapadék az ország területének 95 százalékán valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 14, 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben általában 23, 28 fok között, keleten 30 fok körül várható, majd az időszak végére 30, 34 fokig melegszik fel a levegő.