Kicsit beköszön a koratavasz – Akár 17°C is lehet!

Szerdán az ország nagy részén folytatódik a száraz, napos idő, inkább csak északon, északkeleten növekedhet meg időnként a fátyolfelhőzet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. február 22. bencze.aron

Szerdán az ország nagy részén folytatódik a száraz, napos idő, inkább csak északon, északkeleten növekedhet meg időnként a fátyolfelhőzet.


Hajnalban délkeleten, keleten foltokban zúzmarás köd képződhet. Gyenge marad a légmozgás, a fagyos hajnalt követően napközben az ország nagy részén kellemesen enyhe időre számíthatunk, csak délkeleten maradhat hidegebb az idő.

Távolabbi kilátások

Csütörtökön északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, eleinte azonban délen napos idő várható. Késő délutántól főként északkeleten szórványosan lehet eső, zápor. Fokozatosan megélénkül a szél, tovább melegszik a levegő.

Pénteken az ország nagy részén már igazi, kora tavaszias időre számíthatunk, bár nem lesz túlsúlyban a napsütés, inkább a felhőké lesz a főszerep. Helyenként záporok is kialakulhatnak. Szeles lesz az idő, nyugaton akár 15-17°C is lehet.

A hétvégén is országszerte kora tavaszias, de gyakran szeles időre van kilátás, a viszonylag enyhe hajnalokat követően délutánonként 10°C körüli maximumokra számíthatunk. A napos időszakok mellett főként vasárnap alakulhatnak ki záporok.

További olvadás

Szerdán is száraz, napos időre, hajnalban még erős fagyokra, napközben az ország nagy részén azonban már bőven fagypont fölötti hőmérsékletekre, így további olvadásra számíthatunk. A síterepek kapui még nyitva állnak a sportolók előtt.

Orvosmeteorológia

Szerdán fronthatás továbbra sem terheli szervezetünket, a többórás jó hatással lesz közérzetünkre, immunrendszerünkre. A kellemes, enyhe idő azonban egyeseknél a refelexek tompulásához, figyelmetlenséghez is vezethet, melyre érdemes lesz odafigyelni. A reggeli órákban továbbra is erős fagyokra számíthatunk, emiatt érdemes vastagon öltözködni, így elkerülhetjük a megfázásos, légúti megbetegedéseket.

Közlekedésmeteorológia

Szerdán tovább folytatódik az olvadás, emiatt főleg még a vastag hóval borított területeken vízátfolyások keletkezhetnek, melyek az éjszakai órákban megfagyva jegessé, síkossá tehetik az utakat. A délkeleti, keleti tájakon a hajnali, reggeli órákban sűrű, zúzmarás ködfoltok okozhatnak rossz látási viszonyokat. Balesetmentes közlekedést kívánunk!