Kínában ez jár az anyáknak: durva videó

Lassan mindenki tud egy rémtörténetet Kínáról. Íme az "egy gyerek" politika egy újabb áldozata.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 30. szabo.daniel

Lassan mindenki tud egy rémtörténetet Kínáról. Íme az “egy gyerek” politika egy újabb áldozata.


Kínában évtizedek óta érvényben van az ún. családtervezési politika, amit a közvélemény egyszerűen “egy gyerek” politikának nevez. A kínai kormány úgy akarta lassítani a túlnépesedést, hogy a városi családoknak egy, a falusiaknak két gyermek felnevelését tette lehetővé, utóbbi esetben akkor, ha az első csemete lánynak született, és ha a két utód születése között legalább három-négy év különbség van. Vidéken azért tettek kivételt, mert kellett a fiú segítsége a földeken.

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, egekben van az abortuszok száma, illetve sokszor előfordul, hogy a nem kívánt – vagy kívánt csak nem engedett – gyermekeket egyszerűen a kukába dobják.

Ezen a videón az látszik, ahogyan a családtervezési hivatalnokok egy anyát hurcolnak el. Családja tiltakozik, de nem tudják megállítani az elszánt kormányerőket. Nem tudni, az eset pontos hátterét, de emlékezetes, amikor 2010 őszén az AP hírügynökség arról számolt be a délkelet-kínai Hsziamen (Xiamen) városában, hogy a hivatalnokok egy 8 hónapos állapotos nőt elhurcoltak otthonából, három napig fogva tartották, megverték és abortuszt hajtottak végre rajta, mert megsértette a születésszabályozási rendelkezéseket azzal, hogy van már egy kilenc éves lánya.