Kirúgták a cápadámadástól gyerekeket megmentő férfit

Azonnali hatállyal menesztették állásából azt a walesi férfit, aki januárban cápával birkózott gyerekek megmentéséért egy ausztráliai strandon. Az ok: betegállományban hősködött.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 13. Gyarmati Orsolya

Azonnali hatállyal menesztették állásából azt a walesi férfit, aki januárban cápával birkózott gyerekek megmentéséért egy ausztráliai strandon. Az ok: betegállományban hősködött.


A 62 éves Paul Marshallsea elbocsátó levelében indoklásként az szerepelt, hogy munkavégzésre ugyan képtelen volt, de arra nem, hogy Ausztráliába utazzon és cápával birkózzon. 
Ugyancsak “repült” a férfi 56 éves felesége. Mindketten ugyanannál a gyermekalapítványnál dolgoztak és mindketten betegszabadságon voltak munkájuk okozta stresszre hivatkozva. Ennek kipihenése végett utaztak két hónapos üdülésre Ausztráliába, ám balszerencséjükre a férfiból világhírű hős lett.

Egy grillpartiról rohant a vízbe, amikor meghallotta, hogy többen cápát kiáltanak. Amikor meglátta, hogy a sekély vízben valóban veszélyes ragadozó portyázik, ráadásul pancsoló kisgyerekekhez egészen közel, berohant a vízbe, majd a farkuszonyánál megragadta a kétméteres cápát, és a mélyebb vízbe húzkodta. Az állat nem örült neki, kis híján beleharapott a férfi lábába, aki viszont fürgébb volt, és elugrott előle, majd pedig szerencsésen kiszaladt a térdig érő vízből a partra.

Az egészet lencsevégre kapta egy tévéstáb, amely véletlenül épp a közelben forgatott, a videó azután világszerte ismertté vált, és a férfi munkáltatói is megtekintették.
”Ha nem rohantam volna a gyerekek megmentésére, még mindig lenne állásom, és a feleségemnek is. Egy gyerekalapítványtól inkább gratulációt várhatna el az ember, nem pedig azt, hogy szó nélkül kirúgják” – idézte a férfit a The Daily Telegraph című brit lap. Marshallsea-t korábban többször is kitüntették jótékonysági munkájáért.