Kiselefánt született a budapesti állatkertben

Az anya és a szerda hajnalban született kiselefánt is egészséges.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. november 09. Origo

Az újszülöttet most még csak az állatgondozók és az állatorvosok láthatják, a nyilvános bemutatkozásra még várni kell.

Angele, az anya 2001. november 5-én született a franciaországi Les Mathes közelében található La Palmyre Állatkertben, ahonnan 2010. szeptember 29-én érkezett Budapestre. Assam, az apa egy évvel idősebb, 2000. október 7-én látta meg a napvilágot a Chesteri Állatkertben, innen 2004. augusztus 18-án a belgiumi Ieper (Ypres) város állatparkjába (Bellewaerde Park) költözött, onnan 2009. október 28-án került a budapesti állatkertbe. Angelenek és Assamnak 2013. február 14-én már született egy borja, Asha.

A kiselefánt születésekor ott volt testvére, Asha is. Külön tudák volna választani ötesztendős fiatal elefántot és az anyát, ám a szakemberek jobbnak látták, ha ő is jelen van. Egyrészt mert ez megfelel a természetes állapotoknak, másrészt mert Asha is nőstény, így felnövekedve hasznos lehet a számára, ha láthatja az anyját “gyermeknevelés” közben.

Az ellésre szerdán hajnalban, 3 óra 54 perckor indult meg, és az újszülött nem sokkal később sikeresen lábra is állt, jelenleg azt várják, hogy szopni kezdjen.

A cikk itt folytatódik!