Kiskorú lányokat vettek őrizetbe “relaxációs” szolgáltatásokért

Tizenhét úgynevezett "relaxációs szolgáltatásokat" kínáló szalonban tartott összehangolt razziát a rendőrség Tokióban a hétvégén, és az akció során 76 tizennyolc éven aluli lányt vettek őrizetbe, akik illegálisan dolgoztak a helyeken.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. január 28. Gyarmati Orsolya

Tizenhét úgynevezett “relaxációs szolgáltatásokat” kínáló szalonban tartott összehangolt razziát a rendőrség Tokióban a hétvégén, és az akció során 76 tizennyolc éven aluli lányt vettek őrizetbe, akik illegálisan dolgoztak a helyeken.


Az említett helyeken a vendégek középiskolás lányok társaságáért fizetnek, akik egy privát szobában elbeszélgetnek velük, megmasszírozzák őket, néhány ezer jenes díj fejében pedig 30 percig mellettük fekszenek egy ágyban. 


Az ilyen szalonok az elmúlt évben gomba módra szaporodtak el a japán fővárosban, ahol jelenleg nagyjából 80 üzlet kínál “középiskolás lányok által nyújtott relaxációt”. Habár a helyek nem kínálnak szexuális szolgáltatásokat, a hatóságok megítélése szerint azok gyakorlata erkölcsileg megkérdőjelezhető, és “veszélyes munkakörülményeket” jelentenek a 18 éven aluliak számára, amely munkajogi törvényekbe ütközik.


A rendőrség közlése szerint korábban jellemzően iskolásoknak öltözött felnőtteket foglalkoztattak a szalonok, de tavaly a hatóságok tudomására jutott, hogy valódi gimnazisták is vannak az ott foglalkoztatottak között, ezért döntöttek úgy, hogy átfogó vizsgálatot indítanak a létesítmények ellen.


A rendőrség szerint a legtöbb lányt barátaikon és ismerőseiken keresztül szervezték be a szalonok menedzserei, azt ígérve nekik, hogy akár napi 20 ezer jent (mintegy 50 ezer forint) is kereshetnek.