Könyörtelen a bank a vörösiszap tragédia áldozataival!

Nem enyhít az iszapkatasztrófában a kislányukat, Angyalkát (†1) elvesztő család terhein hitelező bankjuk - állítja a Blikkben a négy gyermekes anyuka.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 04. bencze.aron

Nem enyhít az iszapkatasztrófában a kislányukat, Angyalkát (†1) elvesztő család terhein hitelező bankjuk – állítja a Blikkben a négy gyermekes anyuka.


A bulvárlap cikkében kitér arra, hogy a bank hallani sem akart arról, hogy elengedje a tragikus sorsú család hitelét, amit arra a házra vettek fel, amit lakhatatlanná tett a vörös áradat. Mint írják, az sem hatotta meg őket, hogy karon ülő gyermeküket elveszítették, és hogy az édesapa Zoltán fizetéséből a két szülő és négy gyerek él. A bank képviselői azzal az ajánlattal álltak elő múlt pénteken, hogy a család által indított kártérítési perből befolyt összeget adják oda nekik, és azzal is törlesztik adósságukat.

– Több családnak, akik földönfutók lettek a katasztrófában, hitelező bankja emberségesen, és nagyvonalúan elengedte a tartozást. Azt gondoltam, talán a mi bankunk is így fog a kérdéshez állni. Sajnos, az anyagi csőd fenyeget bennünket. Több százezer forintos számlatartozásunk van, és hamarosan bekövetkezhet az is, hogy a havi 75 ezer forintnyi törlesztő részletet sem tudjuk fizetni, amit a bank már ráterhelt az államtól kapott házunkra is. Így attól tartunk, újra földönfutók leszünk – mondta elkeseredetten a Blikknek Juhász Zoltánné Erzsébet, aki főállású anyukaként jócskán kiveszi a részét a család terheiből. Juhászék még 2008-ban vettek fel 4 millió forint hitelt kolontári házukra. Az ingatlan a maró vörösiszaptól lakhatatlanná vált, arról nem is beszélve, hogy ingóságaik is odalettek.