Kukamesék, Mikulás Fesztivál és egy kis testmozgás – aktív pihenés a hétvégére

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 17. bencze.aron

Összeállításunkban országszerte kínálunk programokat gyerekeknek és családoknak. Hogy ne csak a tévékészülék képernyője előtt teljen el a hétvége!


Babamama Expo és Gyerekvilág Kiállítás

(Budapest, Papp László Budapest Sportaréna november 18-20.)

Az ország legnagyobb baba-mama rendezvénye 30.000 látogatót vár hatodik éve megrendezett eseményén. Az élményhétvégén közel 200 kiállító mutatja be minden újdonságát a várandós kismamáknak, gyermeket tervezőknek és a kisgyermekes szülőknek. A Babamama Expo testvérrendezvénye a Gyerekvilág Kiállítás, ami a nagyobb gyerekek számára izgalmas témákat és termékeket mutatja be 12 éves korig, számtalan helyszíni programmal, foglalkozással és játékkal kiegészítve.

Bővebben a programról >>>

Iciri-piciri mesék

(Debrecen, Vojtina Bábszínház – november 9-18.)

“Volt egy török, Mehemed, sose látott tehenet…” Ezek a verses mesék nemzedékek óta a legkisebbek kedvencei. A szereplők természetesen emberi tulajdonságokat mutatnak, így találkozhatunk a bumfordi farkassal, a butuska gidákkal, az okos kismalaccal és a ravasz rókával. Móricz Zsigmond verses meséiből kerekítünk zenés-mesés előadást az ovisok számára.

Bővebben az előadásról >>

Zöld Tömb

(Budapesti Művelődési Központ – november 19. szombat, 10:00)

Újrahasznosítás, környezetet kímélő kultúra. Juj, de unalmas fogalmak! Halljuk nap, mint nap, érezzük hiányukat nap, mint nap! Bezzeg a mesék birodalmában milyen izgalmasak a különböző színű kukák. Ha ellátogatsz a központba, te is megtudhatsz érdekes dolgokat az újrahasznosításról, a balkonláda ültetésről, és megnézheted a Kukameséket is.

Bővebben a programról >>>

Mikulás Party vadászgörény módra

(Budapest, Lurdy Ház – november 19- 20.)

A kis állatok mókás ügyességi versenyeken mérik össze tudásukat: szánkóhúzás, puttonyhalászat és zacskóból szabadulás. A gyerekek kipróbálhatják a görényes puzzlet, részt vehetnek a görényalakú sütievő-versenyen vagy megpróbálhatják a göri fejére tenni a Mikulás sapkáját.

Bővebben a programról >>>

Mikulás Fesztivál

(Nagykarácsony, Mikulásház – november 19-20.)

Nagykarácsonyban beköszöntött a tél és megnyitott a Mikulásház. Színielőadások, zenés, táncos programok szórakoztatják majd a gyerekeket. Egyebek között a Megasztárban feltűnt Patai Anna főszereplésével előadják a Bőrönd című mesemusicalt, koncertet ad Szandi, megnyílik a manók világába betekintést nyújtó kiállítás, s környezetvédelmi társasjátékon is részt vehetnek “Mikulásfalva” látogatói.

Bővebben a programról >>>

7. Coca-Cola Testébresztő FitWeek

(Országszerte – november 19-27.)

Az 1500 forintos belépővel több mint száz fitnesztermet lehet meglátogatni az esemény ideje alatt – nem csak Budapesten, hanem országszerte más nagyvárosokban is felkeresheted munkahelyedhez, vagy otthonodhoz közeli termeket, vagy azokat a helyeket, amikre eddig csak vágyakoztál.

Lista >>>

Fedettpályás 2000 m-es uszodai úszás

(Budapest, Népliget – november 20., vasárnap, 09:00)

Az országban egy időben nyolc helyszínen megrendezésre kerülő két kilométeres távúszás az Öbölátúszás utórendezvénye. Az elmúlt években általában 1600-an indultak el rajta, közkedvelt volt nők, a családok és a szeniorok körében is. Nem csak a Népligetben, hanem az ország 8 uszodájában vízbe lehet csobbanni.

Tovább >>>