A legjobb programok télre: Kiállításajánló az év utolsó hónapjára

Ha már eleged van abból, hogy állandóan rohangálsz a közelgő ünnepek miatt, akkor mutatunk néhány érdekes kiállítást, hogy kiszabadulj kicsit a mókuskerékből és legyen egy nyugodt, kellemes délutánod.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. december 08. FemCafé

A kutya ezer arca

A kutya ezer arca címmel látható fotókiállítás a Gödöllői Királyi Kastélyban november 21 és január 5 között. Chikán Erika fotográfus és a vizslabolt.hu közös, 46 vászonfotóból álló tárlata négy év munkáját és gyűjteményét foglalja magába; megtekinthetők többek között az 5. Nagy Vizslanaptár készítése során több száz jelöltből kiválasztott kutyák fantasztikus portréi is. Még több információért kattints ide!

Kóródi Zsuzsanna: Screenshot

A Viltin Galériában először bemutatkozó Kóródi Zsuzsanna Led sorozatának legújabb műveit láthatjuk a screenshot című évzáró kiállításon. A Led műtárgyainál nézőpontunk változtatásával bontakoznak ki a különböző térbeli hatások, virtuális mozgások. Az üvegreliefek párhuzamos és merőleges rétegei rendezik ismétlődő ritmusba a vibráló felületeket. A rétegek között jön létre a látvány, a mozgás, a fénygeometria, amelynek optikai képmélysége a végtelenség érzetét kelti. Kóródi Zsuzsanna a kézműves, az ipari és a digitális technológia együttes alkalmazásából épít emblematikus képi világot. A kiállítás megtekinthető december 7 és januárt 20 között, a Viltin Galériában. Még több információért kattints ide!

Zwack gyárlátogatás

Ha nem szeretnél hagyományos kiállításon részt venni, mégis vágysz valamilyen különleges decemberi programra, akkor nézz körbe a Zwack gyárban. Az Unicum és a Zwack család különleges története egybefonódott Magyarország történelmével. Bizonyára hallottál már II. József udvari orvosáról. De vajon tudod-e, honnan származnak az első magyarországi neonreklámok? És az ország egyik legrégebben kedvelt plakátja? A Zwack család históriája ilyen és ehhez hasonlóan érdekes kérdésekre kaphatsz választ a történelemmel párhuzamosan haladva ezen az öt érzékünket megmozgató, érdekes kiállításon. További információért kattints ide!

A cikk itt folytatódik!