Legózásra csábít a BKK

A fővárosi tömegközlekedés járműveinek legóból történő megépítésére hirdetett pályázatot a Budapesti Közlekedési Központ. A versenyben életkor szerint két kategóriában lehet indulni, az alkotásokról készített fotókat december 5-éig várja a közlekedésszervező társaság. A pályázat meghirdetésével egy időben bemutatták a CAF-villamos méretarányos modelljét is, ami év végéig tekinthető meg a BKK központjában.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2016. november 24. Origo

A CAF-villamos méretarányos mását a 17 éves Gerliczky Bence készítette el, pontos műszaki rajz alapján. A közel 9000 építőelemből álló villamost Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója mutatta be ünnepélyesen a BKK Rumbach Sebestyén utcai irodaházának aulájában.

A budapesti közlekedésről nem lehet érzelemmentesen kommunikálni, ami természetesen jelentheti néha a bosszankodást, ugyanakkor a közösségi közlekedés megszeretését is. Ez utóbbit próbálta az alkotó fiatalember leképezni a makettvillamossal” – mondta a bemutatón Dr. Dabóczi Kálmán.

A BKK vezérigazgatója szerint épp ezért fontos, hogy az ilyen kezdeményezések mellé álljon a közlekedésszervező társaság és hasonló makettek megépítésére inspiráljon.

A cikk itt folytatódik!