Családháló

Kezdőoldal Színek Lengyel családi nap szombaton a hadtörténeti múzeumban

Lengyel családi nap szombaton a hadtörténeti múzeumban

“Szárnyas huszár és az alvó lovag” címmel lengyel családi napot tartanak szombaton a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeumban (HM HIM).

MTI,

A HIM közleménye szerint a lengyel független államiság visszaszerzésének 100. jubileumi évében, a lengyel alkotmány ünnepének tiszteletére szombaton 9 és 17 óra között ingyenesen látogatható az intézmény.

Szombat délelőtt a Sorsfordulók a lengyel-magyar hadtörténeti kapcsolatokban című konferenciával kezdődnek a programok, majd bemutatják Maria Zima Magyar katonák és a varsói felkelés című könyvét, délután a családi programoké lesz a főszerep.

A Wysocki Légió hagyományőrző katonái fegyver- és egyenruha-bemutatóval egybekötve tartanak élő történelemórát, továbbá szablyavívó bemutató is lesz.

A konferencia ideje alatt megtekinthető lesz a Lengyel Intézet Slawik-Antall című, a lengyel menekülteknek nyújtott magyar segítségnyújtásról szóló kiállítása is.

A rendezvényről bővebb információk elérhetők a HIM honlapján (www.militaria.hu) és Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/hadtorteneti.muzeum/).

 

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Ez is érdekelhet!
Read previous post:
Hol a helye az antiknak a mai modern lakberendezésben?

A bennünket körülvevő világ örökös mozgásban van, folyamatosan változik. Divatok és stílusok jönnek és mennek, változik az ízlésünk, a kultúránk,...

Close