Lesz mit tenni a karácsonyfa alá!

Önfeledt mosolyok, őszinte elragadtatás és elfogódott nagymamákhoz, nagypapákhoz illő felkiáltások – így fogadták a Családháló adventi szeretetakciójára érkezett gyerekrajzokat Szent lmre-város ldősek Klubjának tagjai.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 14. czefernek.lena

Önfeledt mosolyok, őszinte elragadtatás és elfogódott nagymamákhoz, nagypapákhoz illő felkiáltások – így fogadták a Családháló adventi szeretetakciójára érkezett gyerekrajzokat Szent lmre-város ldősek Klubjának tagjai.


Jókedvű izgatottság és némi zsongás futott végig Szent lmre-város ldősek Klubjában, miközben gondosan kikészített kis csomagokkal és gyönyörűen feldíszített karácsonyfával készülődtek a meghívott idősek az idei ünnepségre. A klub tagjai – mint minden évben – együtt énekelték el a Mennyből az angyalt, de amit még nem tudhattak, hogy a szokásos ünnepi műsor, ajándékozás és köszöntés mellett idén egy különleges meglepetés is várja őket néhány kedves, személyes karácsonyi rajz kíséretében, amelyet a Családháló adventi szeretetakciójára küldtek be kreatív, tettre kész apróságok. A felhívásra érkező alkotások egyébként többször is rogyásig töltötték szerkesztőségünk postaládáját, így most mi is kíváncsian vártuk, hogyan ér célba ezeknek a jószívű gyerekeknek apró, ám annál kedvesebb figyelmessége az ajándékozottak között.

A karácsony és a Kisjézus érkezésére várva nagyon nagy szükségünk van rá, hogy mi is újra egy kicsit gyerekek lehessünk – köszöntötte az egybegyűlteket Ábrahám Katalin, XI. kerületi képviselő, aki a szeretet ünnepére érkező angyalka ajándékai mellett azt is bejelentette, hogy idén egy kis személyes meglepetés gazdagítja a karácsonyt. A Családháló által becsomagolt rajzokat ismertetve a politikus arról beszélt, milyen fontos, hogy a generációk közötti kommunikáció javuljon társadalmunkban. Elmondta, a jövő év azért is különleges, mert 2012. az aktív idős kor illetve a nemzedékek közötti szolidaritás éve lesz az Európai Unióban, és várhatóan számos egyéb program születik majd, amely elősegítheti a párbeszédet.

Ehhez tettük kicsit most mi is hozzá a magunkét, amikor a szeretet ünnepére érkezett műveket Regéczy-Nagy Andrea, a Családháló szóvivője kiosztotta az összegyűlteknek. Fantasztikus eredmény, s a fiatalok önzetlenségének szép példája, hogy a felhívásra ilyen sok rajz érkezett, mondta, majd kiemelte, milyen fontos, hogy a gyerekek már kicsi korban megtanulják az idősebb generációk tiszteletét. Hozzátette, bizonyára a kis művészek is örömmel fogadják, ha fáradozásukat néhány köszönő szóval viszonozzák az ajándékozottak.

Ami a bevezető után következett, az minden képzeletünket felülmúlta: az egybegyűltek elfogódott nagyszülőkhöz hasonlóan kezdték bontogatni a gondosan bekeretezett gyerekrajzokat. „Óh, de aranyos!” „Lesz mit tenni a karácsonyfa alá!” „De milyen ügyes!” „Az enyém is gyönyörű, nézd meg!” – mutogatták egymásnak büszkén az ajándékokat az idősklub tagjai, akiket legjobban az varázsolt el, hogy minden rajz más-és más, azaz valóban személyre szóló ajándékot kaptak. Polgár Tiborné, a klub vezetője mosolyogva meg is jegyezte, hogy feltétlenül be fogják venni a programba a válaszlevél megírását. A karácsonyi program ezután – stílszerűen – a Weiner Leó zeneiskola kis nővendékeinek koncertjével folytatódott.

Reméljük, az akcióban részt vevő gyerekekhez mi is eljuttathatjuk, milyen kedves pillanatokat szereztek az érintetteknek! Köszönjük olvasóinknak, az ügyes kicsiknek és nagyobbacskáknak, a gondos tanároknak és szülőknek ezt az apró, de nemes gesztust! S most ezek között a sorok között próbálunk kicsit küldeni abból az örömteli zsibongásból, az önfeledt mosolyokból és méltató szavakból, amelyeknek tanúi voltunk. Amelyek megmutatták, milyen sokat tehet hozzá az ünnephez az őszinte egymás felé fordulás, amelyek tükrében megtapasztalhattuk, milyen melegséget tud varázsolni a fenyőfa köré gyűlt közösségbe sok őszinte gyermeki szív.