Letartóztatták a ferenceseket, akik rózsafüzért osztogattak az abortuszklinikánál

Letartóztatták azokat a ferences szerzeteseket, akik rózsafüzért, és az élet mellett való kiállásra buzdító kártyákat osztogattak egy new yersey-i abortuszklinika mellett.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2019. január 09. C.L.

Ferences szerzeteseket tartóztattak le egy amerikai abortuszklinikánál – számolt be róla a ucatholic.com. A testvérek a “Red Rose Rescue” (Szabadító Rózsafüzér) elnevezésű kampány keretében osztottak rózsafüzéreket és életvédő buzdításokat tartalmazó kártyákat az abortuszgyárként is emlegetett Planned Parenthood New Yerseyben található épülete előtt.

Fidelis Moscinski atya három társával a klinika épületében is adott rózsafüzéreket az oda belépő nőknek és pároknak néhány buzdító szó kíséretében. A rózsafüzérek mellé az élet választására biztató kártyát tűzték: „egy új élet, bár apró, a megismételhetetlen öröm ígéretét hordozza”. Az üzenetben a helyi terhesgondozási központ elérhetőségeit is feltüntették.

A szerzetesek rövid ottléte alatt egy pár meg is gondolta magát, és elállt az abortusztól. “A távozásuk a győzelmünket jelentette. Éppen az abortuszhoz szükséges papírokat töltötték ki. Azt ugyan nem tudjuk, visszatérnek-e a klinikára, de azt tudjuk, hogy ottlétünk alatt elhagyták a kórházat. Ez nagyon nagy erőt adott a folytatáshoz. Ha nem vagyunk ott és nem beszélünk velük, az a kisbaba már valószínűleg már nem élne” – nyilatkozott az atya.

A rendőrség kiérkezésekor felszólította a szerzeteseket a távozásra, amit ők elutasítottak, helyette folytatták a buzdítást és a földre ülve imádkozni kezdtek majd a himnuszt kezdték énekelni. “Nem távozhatunk, hiszen ártatlan, meg nem született gyermekek életéről van szó, akikre a halál vár itt, és mi velük szeretnénk maradni” – fogalmaztak a polgári engedetlenséget fogadó, elkötelezett szerzetesek, akiket így végül erőszakkal vittek be a rendőrök.

Az egyik jelenlévő atya a jövőbeli terveikről szólva közleményben így fogalmazott: “Továbbra is elmegyünk azokra a helyekre, ahol veszélyben van a meg nem születettek élete és felajánljuk segítségünket a bajban lévő anyáknak. Ha ők ezt nem fogadják el, szolidárisnak kell maradnunk az abortusz igazságtalanságában tehetetlen áldozatokkal, így semmiképpen sem távozhatunk.”

A “Red Rose Rescue” életvédő szervezet két fő célja:

“1. Segítséget és biztatást nyújtani az anyák számára, hogy meggyőzzék őket az abortusz szükségtelenségéről és hogy

2.  Szeretetteljes együttérzést és védelmet nyújtsanak azok számára a babák számára, akiket nem tudnak megmenteni, hogy ne legyenek egyedül haláluk pillanatában.”

Kép forrása: Red Rose Rescue