Letiltották a túl vékony modelleket

Egy új, izraeli törvényi betiltotta, hogy túl vékony modellekkel reklámozzanak. Céljuk ezzel az étkezési rendellenességek terjedésének megállítása. A reklámoknak emellett fel kell fedniük azt, ha olyan retusált képeket használnak a modellekről, melyek a nőket és a férfiakat még vékonyabbnak tüntetik fel - tájékoztatott a Fox News.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 22. bencze.aron

Egy új, izraeli törvényi betiltotta, hogy túl vékony modellekkel reklámozzanak. Céljuk ezzel az étkezési rendellenességek terjedésének megállítása. A reklámoknak emellett fel kell fedniük azt, ha olyan retusált képeket használnak a modellekről, melyek a nőket és a férfiakat még vékonyabbnak tüntetik fel – tájékoztatott a Fox News.


A rendelkezés, melyet hétfőn fogadtak el, az első olyan próbálkozás a kormány részéről, mely a törvény erejével próbál fellépni a divatipar által előidézett étkezési rendellenességek és az extrém vékonyság idealizálása ellen. Ez a rendelet példaként szolgálhat más, az elsősorban fiatal nők körében ‘divatos’ anorexia, bulémia terjedésével küszködő ország számára.

A törvény támogatói úgy nyilatkoztak: remélik, hogy ennek eredményeképp egészséges modelleket fognak alkalmazni a helyi reklámokban, és felhívják a figyelmet a digitális trükkök világára, melyek a már amúgy is sovány modelleket illúzióba illő alakokként ábrázolják.