Libák, Mártonok és Kaláka avagy mit csináljunk hétvégén?

Nincsen még ötletetek a hétvégére? Válogassatok bátran családi összeállításunkból!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. november 09. czefernek.lena

Nincsen még ötletetek a hétvégére? Válogassatok bátran családi összeállításunkból!


Márton-napi mulatság

(Budapest, Millenáris Fogadó – 2012. november 10. szombat, 10:00)

“Márton! Hová mégy a kocsidon?” – mesével, mondókával, tánccal, ludas játékkal, énekkel, pergővel, csengővel, kolomppal, haranggal várja a családokat ezen a szombaton Márton-napi mulatságára a Millenáris. Az apróságok rengeteg program közül választhatnak: lesz például Csiribiri kézműves műhely, Kolompos koncert, Cirógató Bor Judittal, de Lúdas Matyi is a Szegedi Miniszínház előadásában!

Zebra műtermi napok – Nagy rajzolás

Budapest, Szépművészeti Múzeum, november 11. 10:00

A Szépművészeti Múzeum ingyenes családi programjának témája – A Nagy Rajzolás kampány keretében – az óbudai Szentlélek tér szépítése Vasarelly szellemében.

Maszat és Bumburi könyvbemutató

(Budapest, Kacifánt Játszóház – 2012. november 10. szombat, 10:00)

Te is Maszat-rajongó vagy? Akkor november 10-én találkozz Maszattal és Bumburival a Kacifánt Játszóházban! Ott lesz az új “Maszat és a csőtörés” és az új “Bumburi és a papagáj”, no meg persze Berg Judit, az írónő, aki felolvassa Nektek, hogyan látta Maszat a csőtörést és mi mindent vett a boltban. Ahogy Maszat, úgy ti is süthettek egy kis süteményt, és megérkezik a Maszat játszik forma- és színfelismerő társasjáték is, amit a helyszínen ki is próbálhattok!

Hogyan szeressük a gyerekeket?

Budapest, Bálint Ház, november 20. 13:00

Az ENSZ Gyermekjogi Világnapján emlékezzünk meg közösen Janusz Korczakról a gyermekvédelem rendkívüli alakjáról, és hangosítsuk fel örök érvényű tanítását: “A gyermeknek joga van a szeretethez, a tisztelethez, a megfelelő fejlődési feltételekhez és legfőképpen, hogy személyét, vágyait elismerjék és szükség esetén segítségben részesítsék.”

Illemtan gyerekeknek

(Budapest, Pinceszínház – 2012. november 10. szombat, 11:00, november 14. szerda, 10:00)

Nehéz dolog jól viselkedni. A tisztálkodás, a köszönés, a vendégség, a barátság tudományának elsajátítása (sokunknak soha nem sikerül, de) legalább 10 éves program az életünkben. Kamilla-Karamella bohócmama nagytakarításba fog. Egy ládából régi-régi gyerekek régi-régi ruhái keverednek elő, és ettől Kamillát elborítják az emlékek. Kitör a mesélési és nevelési láz, s vigyázat, vigyázat! Egy bő óra leforgása után, csupa illedelmességgel beoltott gyermek távozik a nézőtérről…

Hideg, hideg, langyos, meleg, forró!

Budapest, Fővárosi Állat- és Növénykert, november 5-től

November 5-től várja a Budapesti Állatkert a hókristályos kék színű gyermekbelépőkkel a látogatókat.

Szent Márton Újborfesztivál és Libator

(Szentendre, Skanzen – 2012. november 10-11.)

Tizedszer is a libák körül forog a világ a Skanzenben! A gyermekek az őszhöz és a libához illeszkedő kézműves foglalkozásokon élhetik ki alkotóvágyukat, így sorra készül majd a két nap során a madáretető, a kenőtoll, a libás poháralátét, a “libakóka”, és a lúdbőrös fülbevaló. Az énekesmadarak téli gondozásáról, etetéséről a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület árul el néhány hasznos információt, míg szombaton a Muzsikás együttes, vasárnap pedig a Poros Zenekar húzza majd a talpalávalót.

Kaláka nap a MOM-ban

Budapest, MOM Kulturális Központ, november 11.

November 11-én vasárnap délelőtt és délután is várja az érdeklődőket a Kaláka együttes.

Családi Márton-nap

(Budapest, Néprajzi Múzeum – 2012. november 11. vasárnap)

A Néprajzi Múzeum a Márton-nap jegyében változatos programokkal kedveskedik a családoknak. Megéri kimozdulni otthonról és ellátogatni a rendezvényre, hiszen sok libával, mesével és játékkal, bábelőadásokkal, lengyel-magyar táncházzal, kézműves műhelyekkel, rajzversenyekkel és Lúdas Matyi hasonmásversennyel készülnek a szervezők, így garantáltan jól érzi majd magát minden korosztály ezen a szép napon!

Családi szombat a Galériában

Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, november 10., szombat

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében izgalmas családi programokkal vár minden érdeklődőt a Nemzeti Galéria.