Ló, kutya és kisróka – mit csináljunk hétvégén?

Nincs még ötleted a hétvégére? Elkélne egy jó kis családni progi? Lapozd végig összeállításunkat!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. június 22. czefernek.lena

Nincs még ötleted a hétvégére? Elkélne egy jó kis családni progi? Lapozd végig összeállításunkat!


Sétatér Fesztivál

(Pécs, Sétatér – június 16-24.)

Minden, amit tudni akartál a nőről, de sosem merted megkérdezni. Akár ez is lehetne az idei Sétatér Fesztivál mottója. Ebben az évben ugyanis a fesztivál minden programja a nők – lányok – asszonyok körül forog. A Baba-mama napon megszólítják a várandós, kisgyermekes, nagycsaládos szülőket, s bizony, még a nagyszülőket is. Lesz játszóház, állatsimogató, baba-mama torna és Szalóki Ági koncert.

Nyitott utca

Budapest, Ráday utca, június 23. 10:00
A Karaván Színház és a Két Egér Könyvesbolt szombaton egész napos, nyitott programot szervez a Ráday utcában, ahol rengeteg izgalmas dologra lehet készülni; lesz például banyamese, habkarton-építészet és könyvbemutató is.

10. Pesthidegkúti Házikedvenc Kiállítás és Szépségverseny

Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria, június 23. 11:00
Jubilál a Klebelsberg Kultúrkúria nagysikerű kisállat partija, mely idén is szeretettel várja a gazdikat, leendő gazdikat, állatbarátokat és természetesen magukat a házikedvenceket is egy egész napos, változatos programokkal tarkított rendezvényre.

Magyar Nemzeti Parkok Hete

(Több városban – június 16. – június 24.)

Fedezd fel a számtalan természeti kincset rejtő nemzeti parkjainkat és egyéb védett természeti területeinket! Egy héten keresztül izgalmas kalandtúrák, ingyenes családi programok és számos bemutatóhelyen kedvezmények várnak rád és családodra hazánk legszebb tájain.

Varázshegy

Budapest, Fővárosi Állat- és Növénykert, állandó kiállítás
A budapesti állatkert évszázados álma vált valóra, amikor az eddig parlagon heverő Nagyszikla gigantikus belső tereit valódi élettel tölthette meg, hiszen a Varázshegy egyedi tárlatstruktúrája a bolygónkon feltűnt és letűnt összes különleges létformájának, az élet fejlődésének, lenyűgöző gazdagságának egyedi és látványos bemutatását tűzte ki céljául.

Forgószél avagy a képzelet csodája

(balett 1 részben Győri Nemzeti Színház – június 23. szombat, 11:00)

Óz, a nagy varázsló – másképp. A Győri Balett legifjabb növendékei táncban mesélik el Dorothy történetét, -az egyetlen néma szereplő-, Totó szemszögéből. Mit gondol, mit él át, mit mondana el, ha tudna beszélni? Megtudhatjátok, ha megnézitek ezt a mesebalettet.

Skandináv és balti Szent Iván napja

(Budapest, Millenáris – június 23. szombat)

Ezen a hétvégén bárki részese lehet a skandináv kultúra színe javának. Megnézhetitek a Lotte utazása c. filmet, Andersen egy meseadaptációját, lett animációs filmeket, szauna avatást, amíg a felnőttek koncerteznek, addig a gyerekek detektívjátékot játszhatnak, vagy lefoglalhatják magukat a Skandináv Ház jóvoltából.

Tapintható tárlat

Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, állandó kiállítás
Aki eddig azt gondolta, hogy a steril múzeumi miliő abszolút unalmas és ingerszegény, az még biztosan nem járt a Nemzeti Múzeum tapogatós tárlatán. Vége a nyúlkálásmentes kiállítások egyeduralmának, itt végre meg lehet fogdosni mindent!

Alma együttes koncertje

(Budapest, Szent László tér – június 23. szombat, 11:00)

A Szent László Napok keretén belül ingyenes koncertet ad a híres-nevezetes Alma együttes. A gyerekek egyik nagy kedvence nem véletlenül ilyen sikeres. Koncertjükön különleges humorral fűszerezik a fülbemászó dallamokat, mely a gyerekeket és bizony a háttérben ácsingózó szülőket is mosolyra deríti.

85 éves lenne Dargay Attila

Születésnapi vetítéssorozat Budapest, Uránia, június 20 – 24.
Pontosan 85 éve született hazánk egyik leghíresebb rajzfilmrendezője, Dargay Attila. Az évforduló méltó megünneplésére az Uránia Nemzeti Filmszínház öt napon keresztül tartó megemlékezést rendez, melyen terítékre kerülnek a művész összetéveszthetetlen stílusú, gyermekbarát alkotásai is, például Vuk, a Lúdas Matyi, az Erdő kapitánya, a Szaffi valamint a Sárkány és Papucs.

Zánkavics Nap és Gyerek Lovasnap

(Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum – június 23 – 24.)

A hétvége a szórakozás, a kultúra és a sport jegyében zajlik majd Zánkán. A legkisebbeket a Kaláka Együttes mellett többek között Cimbora történelmi játszóház, ügyességi vetélkedők, kézműves-foglalkozások, aszfalt rajzverseny, arcfestés várja majd. Vasárnap a lovasoké lesz a főszerep: díjugratás, ugróshow, Western és szinkron fogathajtó bemutató várja a lovaglás szerelmeseit.

Gyerek Sziget – utolsó felvonás

(Budapest, Hajógyári- sziget – június 23-24. szombat-vasárnap)

Már csak egy hétvége maradt, hogy belépjetek a gyerekparadicsomba, ahol mindennel ingyen játszhattok. A Csillaghúr Együttes Meseországba varázsol benneteket, és táncra perdülhettek a Kalákára. De annyi minden lesz még a pólófestéstől a kutyabemutatóig, hogy felsorolni is nehéz lenne. Inkább nézzétek meg!