Mackófesztivál, Cirkusz és még néhány program a szibériai hideg mellé hétvégére!

A mínuszok ismeretében feltehetően kevesen választják ezen a hétvégén a kirándulást. Ám, hogy ne kizárólag láblógatásból álljon a szombat-vasárnap, néhány érdemes programot gyűjtöttünk össze.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. február 03. bencze.aron

A mínuszok ismeretében feltehetően kevesen választják ezen a hétvégén a kirándulást. Ám, hogy ne kizárólag láblógatásból álljon a szombat-vasárnap, néhány érdemes programot gyűjtöttünk össze.


Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál
(Budapest, Fővárosi Nagycirkusz – február 2-6.)

A 16 éve útjára indított, immár hagyományos fesztivál igazi ünnep, egyedülálló látványosság – és persze igazi presztízsharc a résztvevő artisták számára. A fesztivál ugyanis nemcsak a nézők fergeteges szórakoztatásáról, hanem a fellépő művészek nagy kiugrási lehetőségéről is szól. A világ minden tájáról érkező cirkuszigazgatók és ügynökök árgus szemekkel kutatnak az új tehetségek után, ennek köszönhetően számos híres artista világhódító karrierje indult el a Fővárosi Nagycirkusz porondjáról.
Bővebben a fesztiválról >>>

BRUB – Egy zokni, aminek párja nincs!
(Budapest, Garden Étterem és Színház – február 5. vasárnap, 10:30)

Hogy ki is az a Brub? Nos Brub egy zokni. Szó szerint egy, ugyanis nincs párja. És bár Brub elveszítette a párját, de ennek köszönhetően találta meg legjobb barátait: Trappot, Uppit és Kexet. Négyük kalandjaikat meséljük el nektek, amiből megtudhatjátok mitől lesz náthás egy életerős porszívó, hogy érdemes játszani a bújócskát, kitől kérhetünk kölcsön bátorságot és hogy mikor támad a kupiszörny.
Bővebben az előadásról >>>

Pán Péter – a megtalált fiúk
(Budapest, RaM Colosseum – február 5. – vasárnap, 11:00, 15:00)

Már vár rád Pán Péter, Hook kapitány, Wendy, várnak a sellők, a kalózok, az indiánok, hogy együtt játsszatok, amíg világ a világ. A Pán Péter – a megtalált fiúk családi mese. A gyermekeknek a barátságról, a szeretetről, a kalandok izgalmáról szól, a szülőknek pedig arról, hogy soha ne felejtsék el, milyen volt gyereknek lenni, és hogy ennél már csak egyvalami jobb: időnként elfeledkezni ‘nagyonfontos felnőtt’ mivoltunkról és – újra gyermekként – gyermekünkkel együtt játszani.
Bővebben az előadásról >>>

Téli családi matinék a Vasúttörténeti Parkban

A gyermekes családok örömére télen is érdekes kikapcsolódási lehetőségekkel várja látogatóit – január 22-től, vasárnaponként – a Vasúttörténeti Park.

A parkban számos érdekesség, kikapcsolódási lehetőség várja a kilátogatókat. Az idei év újdonsága, hogy a Vasúttörténeti Park népszerű kerti vasútja “betelepült” az egyik csarnokba, ahol körpályát állítottak fel. Azaz ezentúl az időjárás nem akadályozza azokat, akik a kerti vasútra felülve szeretnének tenni néhány kört. Akik tavaly részt vettek a park szezonzáró mesenapján, már kipróbálhatták ezt a miniatűr belső pályát, amely a kültéri, 850 méter hosszan kanyargó kerti vasút mobil változata. A másik csarnoképületben az érdeklődők belülről is megcsodálhatnak egy nosztalgia szalonkocsit, felmehetnek a lóvasúti kocsira, vagy a modellvasút kocsiban megnézhetik és kipróbálhatják a beépített terepasztalt. A főépület I. emeletén a “Vasúti pályainfrastruktúra fejlődése képekben”, a II. emeleten a “Vonatok királya, a királyok vonata – 125 éves az Orient Expressz” című kiállítás tekinthető meg.

Mackófesztivál
Budapest, Fővárosi Állat- és Növénykert, február 2 – 5.

Mostanra már éppen elég is volt a télből, bár állítólag az igazi zimankó még csak most jön. Februárban azonban már mindenki a tavaszra készül, nincs ez másként az állatkertben sem, ahol rengeteg mackós programmal…

A programról bővebben!