Macskakiállítás, pálinka és kolbász – Programajánló a hétvégére

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 05. szabo.daniel


Jubileumi PCOS közönségtalálkozó
október 6.
Kelenföld Missziós Központ Épületében (Budapest, XI.kerület Etele út 55.)
2012. október 6. szombat, 10:00 – 17:00
“A PCOS ellen harcolok. És simán fogok nyerni!”
Fókuszban az életmódváltás: új élet egy új életért

10:00-10:15 PCOS Szívügy Alapítvány – Köszöntő

10:15- 10:45 Monspart Sarolta: A család egészséges életmód karmestere a NŐ! kérdezz-felelek

10:45-11:45 Ha a rossz szokásaid rabjává válsz, a létezésről mondasz le! Azaz, az vagy amit megeszel vagy megetetnek Veled! Főzőcske a színpadon D.Tóth Kriszta és Orosz Tünde szakács, – Zentai Andrea dietetikus irányításával

11:45-12:00 Kávészünet

12:00-13:15 Diétás gyakorlati rész 5-6 csoportvezetők:  Zentai Andi + OÉTI-s dietetikusok, Gelencsér Adrienn és Erdei Gergő dietetikus hallgatók

13:15 –14:00 Büféebéd

14:00 – 14:15 Metformin babamozi

14:15 – 14:45   Szénási Kornélia: Várakozásból készülődés: A szülővé válás állomásai – kérdezz- felelek

14:45 – 15:15 Kriston Andrea:  A lényegen változtass, a többi nem számít! – kérdezz- felelek

15:15 – 15:35 Életmódváltó játék filmbemutató

15:35 – 15:45 Nánási Marianna önkéntes és Zentai Andrea játékvezető beszámolója az Életmódváltó játékról

15:45 –  15:55 Kávészünet

15:55 – 16:25 Nia Tehnique: Hogyan használd fel helyesen a szervezetedbe juttatott energiát? Ép a tested?, NIA videoklip, mozgatás

16:25 – 16:35 Új arculat, logó és honlap bemutatása

16:35 – 17:00 Kötetlen beszégetés a kövezetőkkel, önkéntesekkel

17:00 Közönségtalálkozó vége

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

2012. október 6-án, szombaton újra sor kerül a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja. A még az új evangelizáció évében, de már majdnem a hit évében megrendezett őszi találkozó témája a körülöttünk élők evangelizációja lesz. A találkozó mottója: „Égni kell annak, aki gyújtani akar…”
A központi nagyelőadást ezúttal Székely János esztergom-budapesti segédpüspök tartja, a szentmise főcelebránsa és igehirdetője pedig Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek lesz.

Jazz Maraton

Budapest, Budapest Jazz Club
október 5-6.
London, Amszterdam, Párizs és Varsó mellett Budapestet is magasan jegyzik a világ jazztőzsdéin. A Jazz maratonnak a szeptembertől új helyszínen működő Budapest Jazz Club ad helyet. Tzumó Árpád és az ifjú Snétberger, Harcsa Vera duója, Váczi Eszter kvintettje, no és a jó öreg Szakcsi mutatják be, mire is lehetünk büszkék.

Állatszeretet Fesztivál

Budapest, Állatkert
október 1-7.
A kiemelt téma ezúttal az emberek és az állatok egymáshoz való viszonya, a felelős állattartás és az Állatkert állatmentő tevékenysége lesz. A Nagyszikla belsejében működő új bemutatóhely, a Varázshegy is teljes gőzzel üzemel: itt őstengeri bemutató, érdekes előadások, 3D vetítések és az “Állatok akcióban” állatbemutató várja a látogatókat.

Múzeumok Őszi Fesztiválja

országszerte
október 1. – november 11.
Az ország összes régiójából a múzeumok több tucatnyi programmal várják a látogatókat októberben és novemberben az 7. alkalommal megrendezendő Múzeumok Őszi Fesztiválján. A rendezvénysorozat célja, hogy a több százezres tömegeket vonzó a Múzeumok Éjszakájához és a Múzeumok Majálisához hasonló sikeres hagyományt teremtsenek a rendezvénnyel.

Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál

Budapest, Budai Vár
október 4-7.
Magyarország legnemesebb pálinkái, egyedi ételkülönlegességek, latin-amerikai, vérpezsdítő zene valamint kulináris finomságok várják a látogatókat október 4-7 között a Budai Várban, ahová idén Mexikót és nemzeti italát, a tequilát hívták vendégségbe a Pálinka- és Kolbászfesztivál szervezői.

Paint Up!

Visualpower virtuális-épületfestő verseny
Budapest, Műcsarnok
október 6. (szombat), 19:00
Az idei Paint Up! verseny lehengerlő látványát az 1000 nm vetített felület, épületmozgató animációk, lenyűgöző látvány és a világörökségi környezet fémjelzi. A világ első és egyedülálló virtuális épületfestő versenyét, a nagy sikerre való tekintettel idén is meghirdették, ezúttal az Műcsarnoknál.

Nemzetközi Macskakiállítás

Budapest, Lurdy ház
október 6-7.
A kiállításon naponta 400 különleges macska, állatorvosi tanácsadás, gyerekprogramok, táp és felszerelés – vásár várja az érdeklődőket. A macskák mellett törpenyulak, vadászgörények és kis rágcsálók is részt vesznek a rendezvényen. A táp és felszerelés gyártók is szép számban képviseltetik magukat, akik óriási kedvezménnyel árusítják a termékeiket.

I. Országos Slam Poetry Bajnokság

Budapest, Trafó
október 7. (vasárnap), 20:00
A leginkább a középkori dalnokversenyekhez hasonlítható, az amerikai kocsmakultúrából önálló műfajjá vált slam poetry a kortárs költészet, a rap és a stand up sajátos elegye. A magyar slammerek első országos bajnoksága egyedülálló csemegéje a szókimondó szövegek kedvelőinek.