Magányosoknak, elváltaknak, gyerekre vágyóknak rendeznek lelkigyakorlatokat Mátraverebély-Szentkúton

Többek között párt kereső fiataloknak, gyermekre vágyó pároknak és magányosoknak szerveznek programokat az elkövetkezendő időszakban Mátraverebély-Szentkúton. A nemzeti kegyhelyen januárban Böjte Csabát is vendégül látják, valamint az elváltak, egyedül maradtak számára is lesz lelkigyakorlat.

elvált
2018. november 29. Magyar Kurír

Karácsony előtt adventi felkészülésre hívják az érdeklődőket Mátraverebély-Szentkúton december 7. és 9. között. A lelkigyakorlat arra nyújt lehetőséget, hogy a résztvevők egy békés, pihentető és elgondolkodtató hétvégével kezdjenek hozzá az ünnepi készülődéshez. Szentkút egyik legnépszerűbb programja minden évben a magányosok karácsonya, ahol együtt lehetnek mindazok, akiknek nincs lehetőségük szeretteikkel tölteni az ünnepeket.

Januárban Böjte Csaba atya várja a hozzá fordulókat, februárban az egyedülálló fiatalok, illetve a gyermekre vágyó párok, márciusban pedig az elváltak és egyedül maradtak lelkigyakorlatára jelentkezhetnek az érdeklődők.

Az ország egyetlen római katolikus nemzeti kegyhelyét először 2015-ben újították fel, és azóta is folyamatosak a fejlesztések. Ráadásul 2017 decemberében egyedülálló együttműködés jött létre a magyar és a szlovák ferences rendtartomány között, melynek célja a kiválasztott helyszínek ferences tulajdonban lévő épített örökségi helyszíneinek védelme, felújítása és látogathatóvá tétele. A program négy helyszínt érint: Magyarországon Szécsényt és Szentkutat, Szlovákiában pedig Pozsonyt és Füleket.

Bővebb információt a kegyhely honlapján találhatnak.

A bejegyzés bővebben itt olvasható.

Fotó: Magyar Kurír