Magára hagyta újszülött gyermekét

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. június 20. czefernek.lena

Magára hagyott újszülöttet találtak egy pátrohai családi ház udvarán hétfőn; az életjeleket alig adó kisfiú állapotát a riasztott háziorvos és a mentők stabilizálni tudták, és a gyermeket kórházba szállították – közölte a rendőrség.


A rendőrségre telefonon érkezett bejelentés a magára hagyott újszülöttről. A kiérkező járőrök, miután gyenge  életjeleket tapasztaltak a gyermeknél, azonnal értesítették a helyi háziorvost és a mentőket – mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A százados hozzátette: az orvos és a mentők megkezdték a kisfiú újraélesztését, és másfél órás megfeszített munka után annyira stabilizálni tudták az állapotát, hogy a nyíregyházi kórházba szállíthatták.     

Az újszülöttet magára hagyó feltételezett anyát, egy 20 éves lányt is a kórházba vitték szakorvosi ellátásra – jegyezte meg a szóvivő. Az ügyben a szabolcsi rendőr-főkapitányság emberölés kísérletének megalapozott gyanújával rendelt el nyomozást és szakértő bevonásával vizsgálja a körülményeket.