Magyar sztárok, akik sokáig aggódtak kisbabájuk életéért

Egy koraszülött kisbabánál nem csupán a nagyon alacsony súly, hanem a szervi fejletlenség, az esetleges oxigénhiány is problémát okozhat - Magyarországon minden 10. újszülött korábban érkezik a vártnál, nem kis riadalmat okozva a családban. A sztároknál sem ritka, hogy a vártnál jóval előbb érkeznek a kicsik, Szandi kislánya 1640 grammal született, Erdei Zsolt harmadik gyereke egykilós sem volt, de jóval előbb szült Kollányi Zsuzsi és Kondákor Zsófia is.

kisbaba
2018. november 26. Origo

Szandi

Szandi idén tavasszal két fotóval köszöntötte a lányát tizennyolcadik születésnapja alkalmából, és azt is elárulta, hogy Blanka koraszülöttként jött a világra. Kiderült, hogy első gyereke egy hónappal korábban, 1640 grammal született, és szerencsére teljesen egészséges volt.

“Sosem fogom elfelejteni, amikor először a kezemben tarthattam ezt kis törékeny testecskét. Az idő hihetetlen gyorsasággal elröpült, és ez a drága pici lány ma pontosan hajnali 4 óra 5 perckor nagykorú lett!” – írta a képhez.

Erdei Zsolt

A világbajnok ökölvívó három gyerek édesapja, a két legkisebb a vártnál korábban jött világra: Gréta 2014 májusában született, 12 héttel a kiírt időpont előtt 900 grammal, Vilmos pedig 2017-ben. A kisfiú több mint fél kilóval nagyobb súllyal jött a világra, mint a nővére, de születése után lélegeztetőgépre került, és a szülők ismét nehéz hetek elé néztek.

A bejegyzés folytatásához kattints.